Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.

De pluktuin Farmflorette is er gekomen dankzij Liesbeths passie voor bloemen, een passie die ze ook deelt met haar dochters. “Zonder er erg in te hebben, plantten mijn moeder en haar zussen jaren geleden heel wat bloemzaadjes in mijn hart. Als kind werd ieder bezoek aan mijn tantes afgerond met een ommetje door hun tuinen. Elke keer weer liepen deze afsluiters uit en raakten zij verwikkeld in gepassioneerde gesprekken over hun geliefde bloemen. Toen ik opgroeide, zag ik hen samen uitstappen maken naar siertuinen en plantenkwekerijen. Ik zag hen planten kopen, verzorgen en delen. Als een plant bij tante Cecile beter gedijde dan bij tante Regina, werden er gretig tips en nieuwe stekjes gedeeld. Samen streefden ze naar zoveel mogelijk verschillende bloemen en planten. Jaren later begon onze eigen boerderijtuin zich stilaan ook met meer en meer bloemen te vullen. En voor ik het wist, wilde ik een bloementuin, net zo prachtig als de tuinen waar ik als kind zo vaak kwam”, weet Liesbeth te vertellen.

Assortiment

In de pluktuin is een groot assortiment bloemen aanwezig die alle periodes beslaan. Van leeuwenbekjes en cosmea bij de zomerbloeiers tot meer dan 60 soorten dahlia’s en mooie siergrassen op het einde van de zomer. Farmflorette werkt met twee soorten abonnementen: eentje waarbij wekelijks een boeket geplukt mag worden of een ander met tweewekelijks een bloementuil. Op zaterdag kun je langsgaan om onder begeleiding bloemen af te snijden.

The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Juf Trui feestelijk uitgewuifd in De Plataan

Juf Trui Deseure nam deze week afscheid van haar leerlingen, collega’s en ouders en gaat met pensioen. In GO-basisschool De Plataan in de Mandellaan in Roeselare wordt Trui omschreven als dé juf van het eerste leerjaar.
The post Juf Trui feestelijk uitgewuifd in De Plataan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grafdelver Sven (42) onthult wanpraktijken op kerkhof en dient klacht in: “Respectloos om zo om te gaan met overledenen”

De 42-jarige Sven Seymortier heeft klacht ingediend bij de lokale politie van Lokeren over wantoestanden op het kerkhof Oude Brug in Lokeren. “De feiten wegen op mij”, zegt hij. “Zo zag ik mijn collega het lichaam van een overleden zuster op eigen initiatief opgraven om daarna in een knekelbak te dumpen. Zo, nu hebben we plaats voor een nieuwe begraving,

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »

Grote hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: afkomstig van oud kerkhof

In Koekelare zijn heel wat menselijke resten gevonden, tijdens graafwerken vlak bij de kerk. De beenderen zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk. Zo’n 50 jaar geleden werd dat kerkhof weggehaald voor de aanleg van 2 nieuwe pleinen, maar waarschijnlijk gebeurde dat niet zorgvuldig. Het Agentschap Onroerend Erfgoed beslist nu wat er met de beenderen zal gebeuren. Intussen

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »