Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.

De leerlingen van de gemeentelijke basisschool in Keiem verrasten juffen Griet en Ria met een zelfgemaakt liedje op de tonen van ‘Ik hou van u’ en een flashmob. En dat laatste deden ze … vermomd als juf Griet en Ria. Met een masker op het gezicht haalden ze hun beste dansbenen boven voor het afscheidsmoment.

Juf Griet werkte eerst twintig jaar als leerkracht in Oostkerke en deed twee jaar zorg in de verschillende afdelingen van de gemeentelijke basisschool. De laatste negentien jaar stond ze voor het eerste leerjaar in Keiem. “Het enthousiasme van de kinderen om bij te leren maakte het elke dag de moeite waard voor mij”, zegt Griet Roelens. “Ik beleefde heel wat geluksmomentjes toen kinderen na veel oefenen het lezen en rekenen onder de knie hadden en klaar waren voor een volgende stap.”

Gelukkige kleuters

Juf Ria studeerde af in 1985 en werkte eerst een jaar in de vrije basisschool van Vladslo om vervolgens 38 jaar lang in Keiem les te geven. Twintig jaar als kleuterleidster in de peuter- en eerste kleuterklas en daarna de derde kleuterklas tot het einde van haar loopbaan. “De kleuterproclamaties waren telkens een hoogtepunt. Samen deden we op het einde van het schooljaar altijd leuke activiteiten. Ik kijk met veel plezier terug op de gelukkige kleuters en fiere ouders die de revue passeerden”, aldus de trotseRia Ramman.

“Ria zorgde voor veel enthousiasme en plezier, Griet voor een ludieke noot of een grappige onhandigheid”, blikken de collega’s en directie terug. “Het waren heel betrokken leerkrachten die alles wilden doen voor hun kinderen. Niets was hen te veel. Het wordt wennen volgend schooljaar zonder hen.”

The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis

De 29-jarige Lethysia Holvoet werd op zaterdagavond 28 september de eerste Winkelnaris Universalis. Lethysia won de wedstrijd die georganiseerd werd door CultuurWinkel.
The post Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht draait knap mee bovenin, Cercle virtueel zelfs leider: ontdek hier het programma en de klassementen in Europa League en Conference League

Zes op zes voor Anderlecht in de Europa League, nadat het knap won op het veld van Real Sociedad. Daardoor draait paars-wit bovenaan mee – het staat op basis van doelsaldo momenteel derde. Union ontmoet vanavond nog Bodo/Glimt, op zoek naar een eerste zege in Europa. In de Conference League speelt AA Gent tegen het grote Chelsea, Cercle opende geweldig

Lees meer »

De nieuwe Vlaamse ministers zijn nog niet aan de nieuwe patatjes

Voilà, we hebben een nieuwe Vlaamse regering. 113 dagen na de verkiezing van 9 juni kunnen straks de nieuwe Vlaamse excellenties de eed afleggen in het Vlaamse parlement. Een nieuwe Vlaamse regering die met minister-president Matthias Diependaele en vier andere ministerposten erg N-VA kleurt. De twee andere regeringspartijen CD&V en Vooruit krijgen elk twee ministerposten. De namen zijn ondertussen genoegzaam

Lees meer »

AZ Oostende is één jaar na de fusie ambitieus en wil radiotherapie naar Oostende halen: “Van onschatbare waarde voor onze patiënten”

Een jaar na de fusie van de twee Oostendse ziekenhuizen zet AZ Oostende nieuwe stappen om naar een volwaardig tweecampussenmodel te groeien. De acute zorg wordt gecentraliseerd in campus Damiaan met een eengemaakte spoeddienst vanaf januari, maar er wordt ook volop geïnvesteerd in campus Serruys. Ondertussen krijgt het ziekenhuis heel wat patiënten over de vloer. “Onze materniteit bereikt dit jaar

Lees meer »

Overheid waarschuwt voor uitbraak van marburgvirus in Rwanda

De FOD Volksgezondheid vraagt Belgen in Rwanda om waakzaam te zijn voor een uitbraak van het marburgvirus die in het Afrikaanse land werd geregistreerd. De Risk Assessment Group (RAG) en de Risk Management Group (RMG) in ons land volgen de situatie op, maar voor de algemene bevolking in België wordt het risico op besmetting als “zeer laag” beschouwd.

Lees meer »

Niemand zag aan Norine (22) dat ze ziek was. Toch begreep haar mama haar doodswens: “Zij heeft mij geleerd wat liefde is”

Norine, een bloem van een meisje, was amper 22 toen ze in juni euthanasie kreeg wegens ondraaglijk psychisch lijden. Een legaal recht op waardig sterven – na een vijf jaar durende lijdensweg – waar haar mama haar oneindig liefdevol in steunde, zo vertelt ze aan HLN. “Wat voor een egoïstische moeder zou ik zijn als ik had gewild dat mijn

Lees meer »

Studio Bless is nieuw in het centrum van Dudzele

Op maandag 7 oktober opent langs de Westkapelse Steenweg 27 in Dudzele met Studio Bless een nieuw kapsalon. Jennifer Van Laarhoven is de zaakvoerster. “Ik kwam tot het besef dat ik mijn passie als kapster miste.”
The post Studio Bless is nieuw in het centrum van Dudzele appeared first on KW.be.

Lees meer »