Scholengemeenschap Sint-Michiel breidt aanbod uit met OV2

Het aanbod buitengewoon onderwijs in regio Roeselare wordt vanaf september 2024 uitgebreid.

Scholengemeenschap Sint-Michiel kreeg de bevestiging van het Vlaams Ministerie van onderwijs dat Inoa, het voormalige Sint-Idesbald, opleidingsvorm 2 mag organiseren binnen het secundair onderwijs. Dit vanaf het schooljaar 2024-2025.

“Vanaf september kunnen leerlingen met een autisme spectrum stoornis (type 9), leerlingen met een gedrags- en emotionele stoornis (type 3) en leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften die moeilijk aansluiting vinden in een school voor gewoon onderwijs (type BA) in Onze Jeugd of Inoa secundair onderwijs terecht voor onderwijs met ondersteuning”, aldus directeur Gerrit Demolder van Inoa.

Onze Jeugd mag vanaf volgend schooljaar zijn aanbod verruimen met de oprichting van fietsinstallatie in de derde graad A finaliteit en met bedrijfswetenschappen in de tweede graad finaliteit. “Hiermee bieden we voor het eerst in Onze Jeugd een doorstroom finaliteit gericht op het verder studeren in het hoger onderwijs aan”, aldus directeur Kristien Duhamel.

Dichter bij huis

Bij Inoa biedt men opleidingsvormen OV1 en OV3 aan, in onze Jeugd is er OV 4. Het organiseren van OV2 zorgt voor het vervolledigen van het aanbod en voor een uitbreiding van de expertise.

“Een sterk verhaal, want de komst van OV2 binnen de scholengemeenschap zorgt ervoor dat leerlingen met ondersteuningsnoden in de regio vanaf volgend jaar op een redelijke afstand van thuis, onderwijs kunnen volgen. Bovendien zal de goede samenwerking tussen de scholen hierbij nog worden geïntensiveerd met het oog op onderwijs op maat van elke leerling”, aldus coördinerend directeur van de scholengemeenschap Kristof Dewaele.

Ouders die hun kind willen inschrijven voor OV2 vinden extra informatie op de website www.inoa-groep.be.

The post Scholengemeenschap Sint-Michiel breidt aanbod uit met OV2 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Er zijn maanden dat er geen euro binnenkomt”: de openhartigste bekentenissen van BV’s in podcasts

Heeft het gezicht van Andy Peelman (40) een houdbaarheidsdatum? Hoe verliep de eerste keer seks voor Ben Segers (50)? En hoeveel verdient influencer Steffi Vertriest (37)? In de nieuwe podcastafleveringen laten bekende Vlamingen opnieuw alle remmingen vallen en spreken zonder schroom over onderwerpen die ze nog nooit met het publiek hebben gedeeld. “Ik werd onzeker doordat ik tijdens de seks

Lees meer »

Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken

28 juni 2024 was de laatste schooldag voor Tine Vanhauwaert, Martine Vervaecke en Manuela Debaere. De twee kleuterjuffen en de leerkracht lichamelijke opvoeding trekken na zowat een hele carrière in de Basisschool Moorsele (BAMO) de schooldeur voorgoed achter zich dicht.
The post Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie volgt Pommelien Thijs op in Zomerhit 2024?

De twintig genomineerden van Zomerhit 2024 zijn bekend! Zonet vertelden Zita Wauters, Kim Debrie en Niels Destadsbader live op Radio2 op wie een hele zomer lang gestemd kan worden. Vanaf nu strijden de twintig artiesten om de felbegeerde trofee en jij bepaalt wie die mee naar huis mag nemen. Stemmen kan vanaf nu via VRT MAX. Op zaterdag 31 augustus

Lees meer »

CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

CD&V Roeselare trekt op 13 oktober met een nieuwe naam naar de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V – Lijst Burgemeester stelde zaterdagmiddag haar 39 kandidaten voor. “Een mooie mix van ervaring en ervaring. Onze sterk vernieuwde ploeg weerspiegelt het Roeselare van vandaag”, aldus lijsttrekker Kris Declercq.
The post CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

Lees meer »

Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan”

Met de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis schoot Welzijnsvereniging Blankenberge officieel uit de startblokken. “Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe synergetische zorgsite in Blankenberge”, aldus burgemeester Björn Prasse (Open VLD).
The post Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »