Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.

Voor Florence is het alvast thuiskomen, want eerst waren er haar opa en oma die het hotel in 1971 openden, daarna nam mama Sabine (60) Ter Zaele over. Nu volgt met Florence (31) dus de derde generatie, al is dat wel in een volledig nieuwe setting. Samen met echtgenoot Dries onderwierp ze het gebouw aan een totaalrenovatie. Het hotel is volledig vernieuwd in een moderne Scandinavische, industriële stijl en is voorzien van een grote tuin met dierenparkje, strandje, petanquebaan, een bar met lokale producten, gratis autoparking en een grote bewaakte fietsenstalling.

22 kamers

Dries en Florence zijn alleszins enthousiast over de opening en gaven het schepencollege van Knokke-Heist als één van de eersten een uitgebreide rondleiding. “Enkel de buitenmuren bleven staan. De rest werd allemaal gestript of gerenoveerd”, zegt Florence, die voorheen actief was in de mediasector. Toen haar mama enkele jaren geleden vertelde over haar plannen om te stoppen, begon het idee te rijpen om in haar voetsporen te treden. Toen ook haar echtgenoot Dries overtuigd was, waagde de koppel samen de stap.

Na de renovatie zijn er nu 22 kamers, vier meer dan voorheen. Dat kan doordat het restaurant aan het hotel werd omgetoverd in vier extra kamers. Tien daarvan hebben zelfs een eigen kleine keuken, ideaal voor met het gezin.?

Nog dit: vanaf dit najaar voorzien Dries en Florence ook ontbijtbuffet voor niet-hotelgasten. (MM)

The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Demiral twee wedstrijden geschorst na omstreden gebaar, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij krijgt een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. Turkse president Erdogan is alvast aandachtig toeschouwer bij Nederland-Turkije.

Lees meer »

Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.
The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Lees meer »

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, overweegt juridische stappen tegen Netflix: “‘The Man With 1000 Kids zit vol onwaarheden”

Het gespreksonderwerp van dit moment is ongetwijfeld de nieuwe Netflix-docu ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is het echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. In een interview met ‘Veronica Superguide’ beweert hij dat de documentaire

Lees meer »