‘t Zomert opnieuw bij Atelier Hortense: “Een gezellige, verborgen parel”

Atelier Hortense in Reningelst opent opnieuw haar tuinterras tijdens de zomermaanden. Er wordt uitgepakt met een zomerprogramma waarbij er brunch, ontbijtbuffet, maar ook optredens worden aangeboden.

Hortense is de grootmoeder van zaakvoerster Greet Six. Hortense was getrouwd met Camiel Six. “Mijn grootouders hadden een maalderij in Reningelst. We zijn in 2019 met ons taartatelier naar de oude maalderij verhuisd, net naast onze woning. We hebben de maalderij volledig verbouwd en een nieuwe bestemming gegeven. Als eerbetoon aan mijn grootouders kozen we de naam Atelier Hortense”, vertelt zaakvoerster Greet Six.

Taartatelier

Atelier Hortense is een taartatelier. In de verbouwde maalderij maakt Greet ambachtelijke taarten, heerlijk gebak en zoete lekkernijen. Je kan de taarten en het gebak bestellen en meenemen of ter plaatse opeten. “Er is een ruim en gezellig koffiehuis. Je zit er met een dampend kopje koffie en een lekker stukje taart tussen de oude, industriële machines. Een combinatie van nostalgie en heerlijk hedendaags genieten. Atelier Hortense is ook een eethuis, een gezellige plek waar je kunt komen lunchen of brunchen of genieten met familie of vrienden.”

Hangmatten en bloemen

Deze zomer kan je in Atelier Hortense terecht op het gezellige tuinterras. “Het is een leuk ingesloten tuinterras met een paar hangmatten en veel bloemen. Met kinderen is het veilig en afgesloten. We kiezen ervoor om extra in te zetten op de zomer met een tuinterras door de gezelligheid. Het is een verborgen parel. Er zijn leuke schaduw- én zonplaatsjes.”

‘t Zomert in Atelier Hortense met een leuk zomerprogramma. Op 7 en 4 augustus kan je er brunchen. Bij mooi weer is dat buiten. “Een ontbijtbuffet wordt aangeboden op 18, 19, 20 en 21 juli (Nationale Feestdag). Ook hier is dat bij mooi weer buiten. Op zondag 21 juli is er ook een avond- en tuinfeest met optreden en doorlopend keuken. Op zondag 28 juli organiseren we een rommelmarkt vroeg ontbijt en doorlopend keuken.”

Atelier Hortense, Pastoorstraat 13+ in Reningelst, is geopend op volgende feestdagen: 11 juli, 21 juli en 15 augustus. Reserveren kan via [email protected] of 0476 25 01 36.

Info: https://atelierhortense.be/

The post ‘t Zomert opnieuw bij Atelier Hortense: “Een gezellige, verborgen parel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Keir Starmer officieel nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keir Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, maar voormalig Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begint nu tweede carrière als bestuurder bij Antwerp

Steve Van den Kerkhof, de man die vorig jaar na 22 jaar zijn CEO-positie bij Plopsa vaarwel moest zeggen omwille van tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, is lid geworden van het bestuursorgaan van Antwerp als extern bestuurder. De gewezen CEO van de pretparkengroep was sinds januari bij de Great Old aan de slag als consultant.

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »