Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.

In het najaar van 2023 ontstond het idee in de Landbouwraad om tweejaarlijks een award toe te kennen. “De Landbouwraad kan beraadslagen over alle problemen die de land- en tuinbouw en het platteland rechtstreeks of onrechtstreeks aanbelangen. Daarnaast steunen zij ook alle initiatieven die het positief imago van de sector onder de aandacht brengen. De allereerste Landbouwprijs past dus perfect in deze doelstellingen”, zegt burgemeester Dominique Cool (N-VA), bevoegd voor Landbouw.

Iedereen die actief is in de landbouwsector of verbonden is met de land- en tuinbouw in de gemeente kon een kandidaat voordragen. Begin april werd aan de hand van een geheime stemming Johan Vanysacker verkozen tot winnaar.

Aanspreekpunt

“Johan was twintig jaar schepen van Landbouw en een van de oprichters van de Landbouwraad in 2001”, zegt Brigitte Vanhaecke, voorzitster van de Landbouwraad. “Hij was vele jaren het gezicht in de schattingscommissie en het aanspreekpunt voor vele landbouworganisaties. Zijn eigen landbouwactiviteiten bouwt Johan sinds 2020 stilletjes aan af, maar zijn hart blijft ongetwijfeld bij de landbouw.”

Zelf zegt Johan blij te zijn, al blijft hij ook nuchter. “Als schepen was het mijn taak om de sector te helpen, maar het is wel een mooie erkenning om te krijgen drie jaar nadat ik gestopt ben. Ik ben al vijftig jaar actief in de landbouwsector. Op mijn zestiende ben ik gestopt met school om te helpen in het bedrijf van mijn ouders. Nu ben ik met pensioen, maar ik werk nog geregeld mee bij mijn zoon Jeroen, die de boerderij overnam.”

Tijdens de prijsuitreiking werd ook Martine De Gryse, de vrouw van Johan, in de bloemetjes gezet. “Ik wilde haar er uitdrukkelijk bij betrekken, omdat ze er vaak alleen voor stond toen ik schepen was. Zonder haar had ik nooit zoveel tijd en energie kunnen steken in mijn werk als schepen. Daar verdient ze ook erkenning voor”, besluit Johan.

The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel

Het eerste padelwisselbekertornooi in Elverdinge kreeg de toepasselijke naam Padel-Ver-Volg Cup mee, een samentrekking van de namen van de organiserende club en de sponsor.
The post Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gezin verhuist naar Fuerteventura voor surfcarrière van zoon Kamiel (12)

Kamiel Deraeve (12) uit Oostduinkerke kan goed surfen. Over acht jaar hoopt hij op de Olympische Spelen te staan, maar de golven van de Noordzee zijn nu al te klein voor hem. Dus vroeg hij aan papa en mama: “Zouden we niet naar Fuerteventura verhuizen?” Peter Deraeve (46) en Elise Debaere (43) moesten er even over nadenken, maar de knoop

Lees meer »

Kontichse wegwijzer wijst kortste weg naar ‘Aarstelaar’: “We horen bij de anale driehoek, maar dit is duidelijk een fout”

Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich staat sinds kort een wegwijzer naar ‘Aarstelaar’. “Hoewel we samen met Kontich en Reet bij ‘de anale driehoek’ horen, is dit duidelijk een ongelukkige fout van de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer,” zegt Aartselaars N-VA-schepen Bart Lambrecht, bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken, Sport, Communicatie en Dierenwelzijn. “Ze hebben ons verzekerd dat de

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Moskou claimt vernietiging lanceerinrichting voor Patriot-raketten in regio Odessa – Nieuwe Russische aanvallen in Donetsk

Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben Iskander-raketten twee lanceerinrichtingen vernietigd voor Patriot grond-luchtraketsystemen in de regio Odessa, in het zuiden van Oekraïne. Intussen wordt het Oekraïense leger geconfronteerd met nieuwe Russische aanvallen in het oosten van het land. Vooral in de omgeving van de stad Pokrovsk vinden hevige gevechten plaats, zo heeft de legerleiding in Kiev meegedeeld. Volg hier

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

Vandalen richten spoor van vernieling aan en jagen buurtbewoners stuipen op het lijf: “Er hing zelfs bloed aan mijn motorkap”

Twee vandalen trokken zaterdagnacht een spoor van vernieling door Kieldrecht. Ze joegen Peggy (49) en haar zoon Donny (17) de stuipen op het lijf. “Ze maakten ruzie en één van hen sloeg met zijn vuist op onze ruit. Vorige week raakten we allebei gewond bij het busongeval en nu komt dit er ook nog eens bij”, vertelt Peggy. “Alsof we

Lees meer »