Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.

De officieuze start van Dwars door Wingene op zaterdag 13 juli start om 14 uur op het Kerkplein. Maar de officiële start begint 1 kilometer verder in de Rozendalestraat. Met een uitgetekende aankomstzone in de Oude Bruggestraat kunnen toeschouwers in een mum van tijd zowel van het vertrek als de aankomst van de renners genieten. Er werd een lokale ronde van 11,5 km voorzien langs Wingene, Sint-Elooi, Wildenburg en Sint-Jan, met name vanuit het Kerkplein via de Rozendalestraat, Noordakkerstraat, Gravestraat, Schaapsdreef, Beernemsteenweg, Bedelfstraat, Rakestraat, Keukelstraat, Balgerhoekstraat, Ruiseledesteenweg, Tieltstraat en de Oude Bruggestraat. Dat parcours moeten de renners veertien maal afleggen, in totaal 156 km.

Een jaar werk

De gewijzigde plannen vroegen heel wat tijd en energie van het bestuur van Wingene For Cycling, dat zo’n jaar aan deze nieuwe editie heeft gewerkt. “Het wordt ongetwijfeld een mooie editie, dankzij de intense samenwerking tussen onze vzw, het gemeentebestuur en onze partners”, aldus voorzitter Geert Vanhullebusch. Voorlopig schreven 21 Belgische en drie Nederlandse ploegen zich in, goed voor zo’n 168 deelnemers. Alleen U 23-renners (18 tot 23 jaar) en eliterenners zonder contract komen in aanmerking. Door de meer centrale ligging komt er op het Kerkplein een extra drankenstand en een groot terras met zo’n honderd plaatsen.

Geen schermen

In de teamzones kunnen toeschouwers van 10 tot 14 uur zien hoe de renners zich voorbereiden. Op het Kerkplein worden vanaf 12.45 uur alle ploegen voorgesteld. Daar zal na de rit ook de podiumceremonie gehouden worden, rond 17.45 uur. Omdat iedereen de wedstrijd herhaaldelijk live kan volgen, worden er nergens schermen geplaatst. Shoppen in het centrum is nog altijd mogelijk, want alle winkels zijn toegankelijk. Dat maakt een meer centrale Dwars Door Wingene extra aantrekkelijk.

The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wereldwijde voedselprijzen stabiel gebleven in juni

De wereldwijde voedselprijzen bleven in juni gemiddeld onveranderd in vergelijking met mei. Een daling van de graanprijzen compenseert de hogere prijzen van producten zoals plantaardige oliën, boter en suiker. Dat heeft de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) vrijdag gemeld.

Lees meer »

Paus maakt zich zorgen om de democratie

Zonder een partij bij naam te noemen heeft paus Franciscus gewaarschuwd voor de verlokkingen van het populisme en voor de ‘cultuur van de afwijzing’. Zijn uitspraken bij een bezoek aan Triëst in het noorden van Italië vallen samen met de stembusgang in Frankrijk.

Lees meer »