Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de fiets of te voet. Een echte Kust-Ranger neemt je gedurende circa twee tot drie uur mee op sleeptouw langs verborgen natuurparels waar je op zoek gaat naar enkele opmerkelijke dieren en planten.

Er zijn 48 safari’s gepland tussen 3 juli en 25 augustus: Elke woensdag vanuit de Uitkerkse Polder (Blankenberge), elke donderdag vanuit Kinderboerderij De Lens-polder (Nieuwpoort), elke vrijdag vanuit Duinpanne (De Panne), elke zaterdag vanuit Atlantikwall Raversyde (Oostende) en elke zondag vanuit het Duinenhuis Koksijde (Koksijde) en het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist).

Maak kans op een leuke prijs

De safaritochten zijn helemaal gratis, met uitzondering van het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist en De Lens-polder in Nieuwpoort (max. 5 euro p.p.). Als toemaatje kunnen deelnemers aan een van de kustsafari’s een leuke prijs winnen: een etentje met zeezicht, een inspirerend fotoboek of een pocketgids over de zee.

De Kustsafari is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen in samenwerking met Westtoer en de

hierboven genoemde bezoekerscentra.

Inschrijven voor de kustsafari(’s): www.?dekust.?be

The post Op safari aan onze kust is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »