Pleegzorg Vlaanderen zoekt ruim 400 crisisopvangplaatsen: “Soms krijg je ’s morgens telefoon om ’s avonds kind op te vangen”

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar meer dan 400 crisisopvangplaatsen. Vorig jaar is er voor 6 op de 10 dringende hulpvragen geen opvang bij een gezin gevonden. Soms belanden kinderen daardoor in internaten of zelfs ziekenhuizen. "Kinderen groeien best op in een warm, beschermend gezin, waar warmte en liefde is. Ze hebben daar recht op." 

Meer krantenkoppen in België

Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig Muze’um L in Rumbeke

Muze’um L in Rumbeke viert in september de tiende verjaardag en dat wordt nu al voorbereid met een expositie met werk van beeldend en conceptueel kunstenaar Willy Cauwelier. “Ik ben van bij het begin betrokken geweest bij het verhaal van ‘de meridiaan van de kunst’ dat wijlen Fernand Callebert uitgewerkt heeft.”
The post Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: De ‘louche’ jurist Joost de Damhouder

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: de ‘louche’ jurist Joost de Damhouder.
The post Bruggeling onder de loep: De ‘louche’

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deerlijknaar Bert Schelfhout vijfde kandidaat-voorzitter Open VLD: “Vernieuwing moet alle kansen krijgen”

Bert Schelfhout, de eerste schepen van Deerlijk, stelt zich kandidaat om voorzitter te worden van Open VLD. Dat bevestigt hij aan de kranten van Mediahuis. Hij is zo de vijfde kandidaat om de partij te leiden. Ook vorig jaar deed hij al een gooi naar het voorzitterschap, maar verloor toen van ontslagnemend voorzitter Tom Ongena.
The post Deerlijknaar Bert

Lees meer »

Fernand maakt kunstwerkjes met brokstukken gecrashte bommenwerper: “Het is belangrijk dat wij lessen uit het verleden koesteren”

Het verhaal van de crash van de Amerikaanse bommenwerper B-24 Liberator die op 24 juni 1944 crashte tussen Wulpen en Oostduinkerke werd op een bijzondere manier weer actueel. Dat kwam door een toevallige vondst van Guy Marteel, een gepassioneerde metaaldetectorist. Kunstenaar Fernand Vanderplancke zorgde voor de kers op de taart en maakte van de gevonden brokstukken unieke kunstwerkjes met een

Lees meer »