Al zes doden en veel schade door orkaan Beryl in Caraïben

Orkaan Beryl heeft heel wat schade aangericht in het zuidoosten van de Caraïben. De dodentol is opgelopen tot minstens zes.

 

Meer krantenkoppen in België

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“‘Het eiland’ was niet voor gevoelige zieltjes”: Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck blikt terug op ‘brutale sfeer’ op de set

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Renson installeert gratis smotspots aan de kust

Fabrikant van zonwering Renson installeert op zes kustlocaties gratis smotspots. Met de actie steunt Renson de Stichting tegen Kanker. “Wie zonnecrème uit dispensers gebruikt in plaats van kleine tubes, zorgt bovendien voor een pak minder afval”, klinkt het.
The post Renson installeert gratis smotspots aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »