In de Britse havenstad Grimsby is het vertrouwen in de politiek weg: “De mensen hier zien zichzelf als drenkelingen”

Ooit was Grimsby de grootste vissershaven van Europa. Nu heerst uitzichtloosheid en verval. Kiezers vertrouwen geen enkele partij meer. Labour zal waarschijnlijk winnen, maar of de partij een betere toekomst brengt, betwijfelen ze.

 

Meer krantenkoppen in België

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »

Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen

Justine Ghekiere, Julie Van De Velde en Margot Vanpachtenbeke mogen zich opmaken voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze moeten er wereldkampioene Lotte Kopecky aan een olympische medaille helpen.
The post Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker

Brugge wordt op de komende Olympische Spelen vertegenwoordigd door discuswerper Philip Milanov en de roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij worden richting Parijs in hun stad passend in de kijker gezet, met vlaggen met het opschrift ‘Brugge gaat Olympisch’, op ’t Zand en op de Markt.
The post Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker appeared first

Lees meer »

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »