‘Maria met kind’ van Quinten Massijs geveild voor 12,5 miljoen euro

Bij veilinghuis Christie’s is dinsdag in Londen het werk Maria met kind van Quinten Massijs uit de jaren 1520, geveild voor 12,5 miljoen euro. Het gaat om een record voor de kunstenaar, zegt het veilinghuis.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Janne Deleu met Belgian Young Yellow Tigers U18 naar EK

De Belgian Young Yellow Tigers U18 zijn momenteel in Roemenië voor hun deelname aan het Europees kampioenschap. Janne Deleu (16) uit Oostende maakt voor de tweede keer deel uit van de Belgische groep.
The post Janne Deleu met Belgian Young Yellow Tigers U18 naar EK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Zes genomineerden voor Deureduwer 2024

De Vlaamse culturele kring Ic Dien Deerlijk verkiest op zondag 14 juli de Deureduwer van het jaar 2024 tijdens ‘Het zomert in ‘t Gaverdomein’. Voor deze vierde editie zijn zes kandidaten genomineerd.
The post Zes genomineerden voor Deureduwer 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »