Nu EK doorgaat zonder Duivels: Nederland speelt kwartfinale tegen Turkije en mogelijke halve finale tegen Engeland

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland, terwijl één kwartfinale nog volledig moet worden ingevuld. Ontdek de (mogelijke) confrontaties! 

Meer krantenkoppen in België

“Iedere andere Democraat kan winnen van Trump.” Waarom Joe Biden nu écht onverkiesbaar wordt

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling”

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 1: ex-wielrenster Lieselot Decroix (37).
The post Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostduinkerke krijgt als eerste kustgemeente nieuwe strandafvalbakken

Oostduinkerke werd als eerste kustgemeente geselecteerd om nieuwe strandafvalbakken te plaatsen in het kader van het Europese project ‘Plastic Free Coastline’. Provinciebedrijf Westtoer, OVAM, Proper Strandlopers en acht kustgemeentes zetten samen de schouders onder dit initiatief om onze stranden proper te houden.
The post Oostduinkerke krijgt als eerste kustgemeente nieuwe strandafvalbakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »