Louis en Nicole uit Zuienkerke vieren diamanten jubileum: Het begon op een bal in een feestzaal in Leffinge

Louis Van Haecke en Nicole Demaecker hebben hun diamanten huwelijksjubileum gevierd. Ze trouwden zestig jaar geleden in Meetkerke, nadat ze elkaar hadden leren kennen in een feestzaal in Leffinge.

Louis Van Haecke werd geboren op 19 augustus 1938. Samen met zijn twee oudere zussen Maria en Christina en zijn jongere broer Martin groeide hij op in Oudenburg. Na de lagere school ging hij naar het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort. Het laatste jaar van zijn landbouwopleiding volgde hij in Koksijde. Daarna hielp hij mee met zijn ouders op de Noordhoeve. Als milicien was zijn voornaamste taak het onderhouden van de tuin van de luitenant.

Niet naar Wallonië

Nicole werd geboren op 5 december 1938, als vierde van zes kinderen. Samen met haar zus Daisy en haar broers André, Placide, Lucien en Fernand groeide ze op in Meetkerke. Ze ging er naar de lagere school en daarna trok ze naar het middelbaar in de Maricolen in Brugge. In een feestzaal in Leffinge, waar regelmatig een toneelstuk opgevoerd werd gevolgd door een bal, leerde ze Louis kennen. Ze werden een onafscheidelijk koppel.

Zijn idee om samen een boerderij uit te bouwen in Wallonië gaf Louis op toen hij besefte hoezeer Meetkerke Nicole aan het hart lag. Haar vader had in 1958 een mobiele ‘dasmachine’ gekocht om loonwerk te verrichten. Louis en zijn schoonbroers kwamen in de zaak en kochten twee kranen, waarmee ze in de streek mestputten gingen uitvoeren. Het bedrijf groeide, er kwam personeel bij en de nodige machines werden aangekocht, zodat de firma Demaecker-Van Haecke diverse werken kon uitvoeren voor gemeenten, de provincie, openbare besturen en diverse instanties in de hele regio.

Louis en Nicole hebben drie kinderen (Caroline, Alain en Véronique), acht kleinkinderen en tien achterkleinkinderen.

The post Louis en Nicole uit Zuienkerke vieren diamanten jubileum: Het begon op een bal in een feestzaal in Leffinge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »