’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.

Hannes Stevens begeleidde de vijfdejaarsleerlingen BBS (Buiten- en binnenschrijnwerk), samen met de andere vakleerkracht Gudron Picavet. Een andere groep van de doorstroomrichting werd begeleid door Bart Vanacker en zij ontwierpen een cyberchair. “Ik geef drie uur les aan deze groep”, vertelt Hannes.

“We zijn last minute ingestapt in dit project en namen deel in de categorie Outside The Box. Hout speelt een onmisbare rol in onze woonomgevingen. De challenge Outside The Box is een uitdaging waarbij de creatie en installatie van duurzaam binnen- en buitenschrijnwerk centraal staan. Dit multidisciplinaire initiatief draait om het benutten van een oppervlakte van maximaal 8 m², waarbij creativiteit, technische kennis en samenwerking essentieel zijn om vernieuwende oplossingen te ontwikkelen voor zowel binnen- als buitenschrijnwerk.”

“Je was vrij in wat je deed en hoe je het deed, maar het moest wel beantwoorden aan hedendaagse houtskeletbouw. Er waren ook voorwaarden op vlak van gevelbekleding en schrijnwerk. Het was vooral uitkijken hoe we dit met ons beperkt budget konden uitvoeren.”

De Vleugels

In oktober begonnen ze met de opdracht. “We zijn er wel even mee bezig geweest. Intussen werden we gecontacteerd door De Vleugels in Klerken om een ruimte in hun nieuwbouw te simuleren. In die ruimte was er plaats voor een bed, badkamer en tillift voor bedlegerige mensen. Zo konden we van twee projecten één maken.”

Na twee tussentijdse evaluaties volgde een slotevent in Waregem. “Dit ging door bij het bedrijf Rogiers. De werkstukken werden voorgesteld in hun Technologiecentrum. We werden overall winnaar Outside The Box, de beste creatie en installatie van duurzaam binnen- en buitenschrijnwerk. De trofee zal gekoesterd worden en een mooi plekje krijgen op school. Onze leerlingen mogen trots zijn op hun prestatie. Volgend jaar willen we graag opnieuw meedoen”, geeft Hannes Stevens nog mee.

(API)

The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rock Werchter glooide op het ritme van haar dijen, maar zelfs haar blote bips stond in het scenario: zielloos feest bij Dua Lipa

Showtime, en hoe. Dua Lipa (28) had zichzelf door een ringetje gehaald en streek in Werchter neer met een goocheldoos vol puntgave popsongs én een show die amper op het podium paste. Dua Lipa brak met oude tradities en plaatste de rock even in het strafhoekje. Dua Lipa gaf het park met confettikanonnen en discokleuren een lekker likje Vegas. Dua

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Gullegemse Jeugdfeesten in nieuw kleedje: vanaf dit jaar voor de hele familie

Op 13, 14 en 15 september vindt aan het Kerkeputje en De Gulle de 35ste editie plaats van de Gullegemse Jeugdfeesten. Die steken vanaf dit jaar in een nieuw kleedje. Het festival blijft een driedaagse, maar mikt voortaan op de verschillende generaties. “De nieuwe formule moet zorgen voor meer volk”, zegt co-voorzitter Robin Stroef.
The post Gullegemse Jeugdfeesten in

Lees meer »

Met ‘LICHT’ geven Ingeborg en David Vandyck op 22 december een uniek kerstconcert in Concertgebouw Brugge

Op zondag 22 december 2024 kan je om 18 uur in het Concertgebouw Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een 5-koppige liveband die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jeugdkoor ‘Fioretti’. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen. Met ‘LICHT’ willen

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »