(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.

De nieuwe Permekeschool wordt meer in de hoogte gebouwd dan de huidige, en inderdaad broodnodig te vervangen, infrastructuur. Daardoor ontstaat er uiteraard meer open ruimte. Om de bouw van de nieuwe school deels te financieren wordt een gedeelte van deze grond, al ingekleurd als bouwgrond, verkocht. “Daar is op zich niets mis mee”, stelt Peter-Jan Hallemeersch van Groen.

“Het gemeentebestuur ondernam een verdienstelijke poging om die gronden zelf te kopen. Het gemeenschapsonderwijs hield echter vast aan de prijs van de bouwgrond. Maar er diende eigenlijk enkel een RUP te worden opgemaakt voor de gronden van de Permekeschool.”

Stationsstraat

“Bij dit RUP laat men opnieuw alle mogelijkheden open aan bouwpromotoren om huizen van de Stationsstraat op te kopen en vervolgens het gebied vol te bouwen met appartementen. Daar zijn we tegen!” stelt Peter-Jan Hallemeersch.

“Het is vrij eigenaardig dat de Stationsstraat ook in dit RUP is opgenomen, gezien de Permekeschool daar geen eigendommen heeft. De ene helft van de tuinen in deze straat werd ingekleurd als zone waar alleenstaande gewone woningen gebouwd mogen worden. De andere helft van de gronden, waar de woningen langs de Stationsstraat zich bevinden, werd ingekleurd als ruimte waar appartementsgebouwen kunnen worden neergepoot.”

“Met dit RUP wordt de bouwpromotoren de pap in mond gegeven om weer een groot gedeelte van het centrum van Jabbeke met appartementen vol te bouwen. Wie kan het de eigenaars kwalijk nemen om op voorstellen van bouwpromotoren in te gaan als dit RUP een verkoop aan die promotoren gewoonweg stimuleert?

Heel moeilijk

“In dat vierkant wordt een RUP gemaakt, hier is het voorstel 20 huizen per hectare. Dan wordt appartementsbouw wel heel moeilijk. Bewoners van de Stationsstraat krijgen gewoon de mogelijkheid om een gedeelte van de grote achtertuinen te verkavelen”, klinkt het nog bij burgemeester Frank Casteleyn.

(PA)

The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor

De start van het nieuwe voetbalseizoen 2024-2025 komt snel dichterbij. De bestuursleden van voetbalvereniging Jong Anzegem beseffen dit zeer goed en stelden al de nieuwe spelers voor derde provinciale voor.
The post Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

“Eerst nog taart gegeten voor z’n jarige vrouw, paar minuten later was hij dood”: Eddy (64) maakt ongelukkige val met crossmotor

Wat een gezellige zaterdagnamiddag onder vrienden moest worden, eindigde op het motorcrossterrein in Komen in groot verdriet. Eddy De Roust (64), een ervaren crosser uit Wingene, maakte een ongelukkige val op het circuit en overleefde dat niet. Heel wat aanwezigen waren getuige van het voorval en het was onmiddellijk duidelijk dat alle hulp te laat zou komen. “Het absurde is

Lees meer »

CEO kledingketen C&A stapt op

10:37 Giny Boer is na ruim drie jaar niet langer de CEO van de Nederlandse kledingketen C&A. Ze vertrekt terwijl de modesector woelige tijden beleeft en ze haar e-commerceambities moest inslikken.

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »