Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.

Tot nog toe staan slechts twee uitslagen achter de naam van Brent Deltombe. De oefenkoers in Kachtem sloot hij als 37ste af, de Oost-Vlaamse opener in Maldegem-Kleit als 25ste. “Op een dag werd ik wakker met pijn aan de knie”, begint de renner van Urbano-Vulsteke het verhaal.

“Ik trok naar een sportarts. Hij vond een scheurtje in een kniepees, maar blijkbaar was er veel meer aan de hand. Na tal van andere onderzoeken is gebleken dat mijn plica, een soort vlies over de knie, ontstoken zit. En ook wat te groot is. Dat moet eruit.” Deltombe bezocht diverse dokterskabinetten. “Een kniespecialist in het ziekenhuis, ik liet echo’s uitvoeren, een MRI-scan ook”, vertelt hij.

“Ik trok naar kinesisten, naar een bikefitter. Op een bepaald moment kreeg ik de raad om nieuwe koersschoenen te proberen. Omdat ze dachten dat mijn schoenen te smal waren. Ik kocht nieuwe bredere schoenen, maar de kniepijn bleef.”

Korte revalidatie

Intussen onderging Deltombe een kijkoperatie. “De revalidatie zou niet zo zwaar zijn”, weet de eerstejaarsbelofte. “Tien dagen na de ingreep zou ik al lichtjes mogen fietsen. Uiteraard hoop ik deze zomer nog enkele koersen te kunnen rijden. Mijn vorm zal niet super zijn, want ik lig al een lange periode volledig stil. Het enige wat ik de voorbije weken kon, was rustig losrijden. Kracht mocht ik niet steken.” Hopelijk kan hij deze vervelende periode snel afsluiten.

“Dat het lang duurde voor de juiste diagnose werd gesteld was frustrerend”, aldus Deltombe die aan z’n laatste jaar Wielerschool Oudenaarde bezig is. “Ondanks ik slechts een paar koersjes kon rijden, had ik de indruk dat ik in de nieuwe categorie mijn plan zou trekken. Ieder jaar heb ik een paar wedstrijden nodig om in het ritme te komen, maar in Maldegem-Kleit kon ik al een beetje koers maken.”

(HF)

The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »