KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.

“Op 16 juli starten we met de eerste training”, meldt trainer Marc Dawyndt. “Later die week staat er op 20 juli het tornooi van Agence Notredame op de planning. Dit jaarlijks tornooi spelen we met drie andere ploegen: Eendracht Gistel, Winkel Sport en SC Lombardsijde. Daarna zetten we de voorbereiding verder en we kijken al uit naar de start van de competitie. We zijn blij dat we weg zijn uit vierde.”

“KVKO staat op de kaart en het voetbal leeft weer in onze gemeente. Elk jaar willen we stappen vooruit zetten en er komt ook een nauwere samenwerking tussen de seniorploegen en de U21. Brend Vanthournhout blijft de trainer van de B-ploeg en Lars Zoete zal de U21 onder zijn hoede nemen. Met Bjorn Sengier krijg ik er een nieuwe assistent bij. Hij is een bekende naam en het voordeel is dat Bjorn ervaring heeft als doelman op hoog niveau. Ik denk dat we elkaar goed zullen aanvullen. Patrick Vermote en Patrice Facon zijn de afgevaardigden.”

Naast een vernieuwde staf verwelkomt de ploeg ook enkele nieuwe spelers. “Jules Devos en Arno Clays (allebei Diksmuide), Ludwig Duhamel (Saint-Omer) en Ruben Verstraete (KSV Veurne) komen de rangen versterken. Er komt in elke linie iets bij en het moet ons in staat stellen om het vertrek van Karel Ternier en Stijn Calcoen op te vangen.”

Tegen SK Elverdinge

KVKO A komt in de Ieperse reeks terecht. “Een reeks die ik heel goed ken, als voormalig trainer van SK Elverdinge. Die match staat extra aangestipt en het wordt een fijn weerzien. Over ambities wil ik me nu nog niet uitspreken. Na de eerste tien matchen zullen we een pak wijzer zijn. Er zijn nog veel vraagtekens over de sterkte van de reeks en hoe we ons zullen aanpassen aan een niveau hoger. Wat wel zeker is, is dat er meer spankracht zal zijn. Op dat vlak zullen we een klik moeten maken, want er zal elke training scherp getraind moeten worden”, aldus de trainer uit Veurne, voor wie het een druk najaar zal worden.

“Ik doe mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst team8630. Ik zal me dus zeker niet vervelen.”

(API)

The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van debuut waar hij zelf “verbaasd” over was tot die noodlottige owngoal: het parcours van Vertonghen als Rode Duivel in 10 momenten

Na 17 jaar en 157 caps zwaait Jan Vertonghen (37) af als Rode Duivel. Zijn carrière als international begon in juni 2007 met een “verrassende” basisplek tegen Portugal en eindigde met die jammerlijke owngoal tegen de Fransen. In al die jaren daartussen zorgde recordinternational Vertonghen voor nog veel meer onvergetelijke momenten. Ga zitten voor een trip down memory lane. De

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nachtelijke droneaanvallen zorgen voor schade in Rusland en Oekraïne – Moskou meldt verovering dorp in Donetsk

De strijdkrachten van Rusland en Oekraïne hebben in elkaars landen schade aangericht met nachtelijke droneaanvallen. Dat melden beide kanten zaterdag. Moskou zegt daarnaast dat het een Oekraïens dorp in de oostelijke regio Donetsk heeft veroverd. En Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken diens Duitse collega geannuleerd. Dat meldt Berlijn vrijdagavond. Volg hier alle

Lees meer »

“Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is ondertussen wereldbekend als merk

Machinebouwer Soenen Technology, dat gevestigd is in de Wijnendalestraat in Beveren – waar men nog uitbreidingsplannen heeft –, bestaat 100 jaar. Dat werd gevierd en de directe toekomst oogt ook rooskleurig. We gingen even om tafel met twee co-CEO’s van het bedrijf.
The post “Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

Knokke-Heist maakt zich op voor première Grand Show Folie Royale: “Elke dag zien we de show groeien”

Vrijdag gaat de Grand Show Folie Royale in première in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën. De repetities zijn volop aan de gang. “De reacties zijn unaniem positief.”
The post Knokke-Heist maakt zich op voor première Grand Show Folie Royale: “Elke dag zien we de show groeien”

Lees meer »

KIJK. Woedende DJ Hardwell beëindigt abrupt zijn optreden op Saga Festival: “Zo kan ik niet optreden”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »