Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.

Dankzij een aantal mooie overwinningen in manches van de Road Series en in Franse rittenkoersen verdiende Jasper Dejaegher (23) een kans bij de profs. Hij tekende een contract van twee seizoenen bij Team Flanders-Baloise. Halfweg het seizoen staan nog maar negen koersdagen achter z’n naam. Behalve eind januari op Mallorca haalde de Gistelnaar geen enkele keer de eindstreep.

“Tegen beter weten in bleef ik in maart verder koersen”, zucht Dejaegher. “Tot ik in Gent-Wevelgem heel snel de strijd moest staken. Dan besliste ik niet meer te koersen tot ik wist wat er aan de hand was. Uiteindelijk werd een goeie week na Gent-Wevelgem de diagnose mycoplasma gesteld. Wat een venijnig virusje blijkt te zijn. Eerst slikte ik antibiotica en moest ik vooral rusten. Zes weken heb ik me echt slecht gevoeld. Daarna kon ik voorzichtig opbouwen.”

Heel voorzichtig. “Gedurende vier weken was twaalf uur trainen het absolute maximum en dan moest ik iedere week twee rustdagen inlassen”, gaat Dejaegher verder. “De voorbije drie weken gaat het een stuk beter en kan ik weer normaal trainen. Vorige week kon ik al wat interval doen. Mijn lichaam laat dat opnieuw toe, mijn recuperatie is weer beter.”

Kemmel Koerse

Dinsdag, voor de start van de profkermiskoers in Ruddervoorde, trok hij naar de ploeg. Om enkele aanpassingen aan z’n trainingsfiets te laten uitvoeren. “Ik was blij dat ik daar kon zijn”, geeft Dejaegher toe. “De voorbije weken waren frustrerend. In maart geen koersen kunnen uitrijden was niet plezant. Ik wist dat er iets was, maar het duurde lang voor ik een juiste diagnose kreeg.”

Dejaegher ziet licht aan het einde van de tunnel. “Als alles volgens plan verloopt zal ik in Kemmel Koerse kunnen wederoptreden”, klinkt hij hoopvol.

(HF)

The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

BK Cornhole krijgt tweede editie

Na een succesvolle eerste editie van het Belgisch kampioenschap cornhole volgt op zaterdag 3 augustus een tweede editie, weliswaar met een dubbel zo groot deelnemersveld. Het BK vindt plaats tijdens de driedaagse Aarthurfeesten op de Rodenbachwijk in Hooglede.
The post BK Cornhole krijgt tweede editie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tielt trekt 350.000 euro uit voor herstel landelijke wegen, oppositie vreest ‘oplapwerk’

De stad Tielt trekt 346.353,83 euro voor (plaatselijke) herstellingswerken aan de Kreupelstraat, de Kroonstraat, de Lammekensstraat, de Wielmakerstraat, de Neringenstraat, de Keizerstraat en de Kapelleweg. Volgens oppositieraadslid Veerle Vervaeke (Open/N-VA) gaat het om oplapwerk.
The post Tielt trekt 350.000 euro uit voor herstel landelijke wegen, oppositie vreest ‘oplapwerk’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nathalie (37) neemt afscheid van pony die zwaar toegetakeld wordt door loslopende hond: “Dit doet pijn, maar Julleken krijgt een mooi plaatsje in ons huis”

Nathalie van de Bossche (37) uit Sint-Lievens-Houtem heeft afscheid moeten nemen van haar pony Julleken. Ze moet haar lieveling laten inslapen nadat het werd aangevallen door een loslopende hond. Het dier, amper 60 centimeter groot, kreeg daarbij zware bijtwonden in hals en flank. Nathalie legde eerst zelf een drukverband aan maar noch de dierenarts, noch de specialisten van de dierenkliniek

Lees meer »

“Backstage moedermelk afkolven en dan zonnebrillen verkopen: pure rock-’n-roll”. Eline De Munck baat pop-upshop uit op festival

Haar eerste Rock Werchter als mama. “En dat doet iets met mij, ik heb voor het eerst de balans gevoeld tussen mama zijn en mezelf”, vertelt Eline De Munck (36). Terwijl baby Colette (bijna 4 maanden) thuis bij haar meter ligt te slapen, is mama aan het werk. Dubbele shift zelfs, want tussen het verkopen van haar limited collectie RW-zonnebrillen,

Lees meer »

“Entertainment staat centraal”: Dries Mertens en Jan Vertonghen stampen gloednieuw voetbalconcept

Voetballers Dries Mertens (37) en Jan Vertonghen (37) zetten samen hun schouders onder een gloednieuwe voetbalcompetitie: ‘Masters of Madness’. In het concept nemen 80 mannen en vrouwen verdeeld over acht gemengde teams het tegen elkaar op. Entertainment staat centraal. “Masters of Madness is sneller en eigentijdser dan alle bestaande voetbalcompetities”, zegt Mertens. “We hebben nieuwe spelregels verzonnen, geïnspireerd door alle

Lees meer »

André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd

De 85-jarige André Vanluchene en de 83-jarige Simonna Struyve vierden hun diamanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis in Olsene.
The post André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »