Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.

Het terrein aan de Boterstraat in Snellegem wordt dat weekend omgetoverd tot een festivalterrein. En ook de vijfde editie van het Cava-Festibar belooft met deze affiche een knaller te worden. “Huis Snello staat voor een ouderproject waarbij ouders met een kind met beperking, een wooneenheid gaan plaatsen in Varsenare. Er zullen 14 studio’s aanwezig zijn, elk met hun eigen woon-, slaap- en sanitair gedeelte. Er zal zorg op maat voorzien worden”, legt bezieler Koen Ongenae uit. “De Cava-Festibar van Huis Snello is ons jaarevenement dat voor de vijfde keer georganiseerd wordt. Het is een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren, twee op vrijdag, twee op zaterdag en drie op zondag. Op vrijdag en zaterdagavond is er telkens barbecue, intussen reeds voor 650 mensen en reeds maanden uitverkocht!”

Barbara Dex

“We willen niet groeien in kwantiteit maar wel in kwaliteit. Het zijn dan ook niet de minste bands die naar hier afzakken. We starten uiteraard zoals altijd met onze peter HS, Filip Bollaert. Hij geeft het startschot met the Philips. Als special guest komt Barbara Dex mee. Daarnaast hebben we dan op vrijdag nog Wess and Friends, samen met de bekende Brugse basgitarist Carlo Van Belleghem. Op zaterdag starten we dan met The Crowd, een coverband uit Heule. Om af te sluiten op zaterdag hebben we The New Image. Wie van de streek is, zal weten hoe goed die zijn. Met Sam Claeys als zanger en Saskia Ongenae als zangeres. Op zondag hebben we dan de familiedag. Dan hebben we ook een heus kinderdorp uitgebouwd met springkastelen, volksspelen, grime, ballonplooier, knutselhoek, …. Daardoor is de in- en uitgang op zondag langs de Kerkeweg. We starten rustig met Arrow om de aperitief te nuttigen, aansluitend gaan we de bluestour op met niemand minder dan Eric Melaerts, Ben Segers en Carlo. En hoe kunnen we beter afsluiten dan met een partyband, The New Seventies Band? Deze achtkoppige band zal knallen. Afsluiten doen we zondag om 20 uur met de stilaan traditionele tombola. Hierbij zijn er mooie reizen en weekendtrips te winnen. De gasten van Huis Snello doen na het laatste optreden zelf de trekking van de tombola.” (PA)

Cava-Festibar Huis Snello, van 5 tot en met 7 juli op het terrein van landbouwbedrijf Verstegen Kris, gelegen aan de Boterstraat 16 te Snellegem. Gratis toegang.

The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »

Twee Belgische verdachten van moord op Vlaams koppel op Tenerife kunnen binnenkort aan Spanje worden overgeleverd

De Brusselse raadkamer heeft het Europees aanhoudingsbevel uitvoerbaar verklaard tegen de twee verdachten die in België zijn opgepakt in het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife. Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23) kunnen binnenkort dus aan Spanje worden overgeleverd. Woensdag raakte bekend dat

Lees meer »

André en Liliane zijn een gouden paar

Op 14 juni waren André Verspaille en Liliane Verschueren 50 jaar gehuwd. Dit gouden huwelijksjubileum werd onlangs gevierd.
The post André en Liliane zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »