Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.

Patrick Carels vertelt hoe het buurtcomité is gestart: “We zijn begonnen door simpelweg als buren samen te komen op straat, elk met onze eigen drankjes. Dat was in ons eerste jaar hier. Tijdens deze informele bijeenkomsten ontstonden ideeën voor het komende jaar, waaronder het vieren van Halloween. In de jaren die volgden, organiseerden we een ‘begin van het seizoen’-feest, een zomer-BBQ en gezamenlijke vieringen van Halloween, Sinterklaas en Kerstmis. Wat begon als spontane samenkomsten, is nu uitgegroeid tot een mooie traditie binnen onze buurt.”

‘Buurten op den Buiten’

Dit jaar ontvingen 42 projecten in Vlaanderen financiële steun van ‘Buurten op den Buiten’, goed voor een totaalbedrag van 189.423 euro. Dit initiatief van de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij bevordert de sociale cohesie in landelijke gebieden. De projecten, variërend van initiatieven door vriendengroepen en buurtcomités tot lokale verenigingen en zorginstellingen, werden geselecteerd uit 88 aanvragen. De onafhankelijke jury lette hierbij op creativiteit en de mate waarin de projecten de sociale cohesie bevorderen. Van de 42 gehonoreerde projecten bevinden zich er 15 in West-Vlaanderen, waaronder dus ook het Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke. “Met de subsidie van 5.000 euro zijn wij van plan onze activiteiten verder uit te breiden en nieuwe initiatieven op te zetten die de hele buurt ten goede komen”, zegt Patrick Carels, bestuurslid van het comité. “Deze steun geeft ons de mogelijkheid om onze doelen te realiseren en nog meer bewoners te bereiken en te betrekken bij ons buurtleven.”

“Met de subsidie van 5.000 euro kunnen we nog meer bewoners bereiken”

Het bestuur bestaat uit twee families: Ronny De Staercke en Linda Van Hoorde, samen met Patrick Carels, Carina Lequeue en hun zoon Michael.

Voor meer info over het Buurtcomité Wijk Duinenrand en hun activiteiten, kunt u contact opnemen met Patrick Carels via [email protected].

The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”

Stad Roeselare opende donderdag feestelijk een derde plekje waar honden vrij kunnen ravotten. De recreatieve zone aan de uitkijktoren aan het Sterrebos, die inmiddels werd verworven door de stad, werd uitgebreid met een hondenloopweide. “Een voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”, klinkt het.
The post Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »