Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”

De belevingsruimte Entre-Deux-Verres is een open ruimte met een prachtig uitzicht. “Er is een tafel te vinden waar 80 mensen kunnen plaatsnemen en bezoekers kunnen bij het grote logo een leuke selfie nemen als souvenir”, aldus Martin. “In onze belevingsweide Entre Deux Verres staat genieten centraal. Je neemt er plaats waar je wil, en geniet er van het verreikend en verrijkend uitzicht. En vanop de big bench kan je nog meer uitkijken op het mooie Heuvellandse landschap.”

Wandelroute

De belevingsweide is er natuurlijk om te genieten van de wijnen van het wijndomein, maar ook om na te genieten van een wandeling door het wijndomein. De Entre-Deux-Monts Route werd in 2022 vernieuwd met nieuwe panelen en ook met extra belevingselementen voor jong en oud. Op de verschillende informatieborden leer je trouwens telkens heel wat bij over de werking van Entre-Deux-Monts.

“De route is zeker ook geschikt voor kinderen. Doorheen de wandeling kunnen ze de wijngaard ontdekken met onze vrienden Pino & Chardo. Zo leren ze op een speelse manier ook wat bij over wijnmaken. De route is niet volledig buggyproof gezien ze voor een groot deel uit onverharde wegen bestaat. Een draagrugzak is hier dus een goed alternatief.” Dit jaar viert Martin Bacquart ook het 20-jarig bestaan van het wijndomein. “In 2004 begonnen we met een bescheiden aanplanting van de eerste duizend wijnstokken, op grond van mijn grootvader Jean. Het was mijn vader Yves die mij de aanzet gaf om hier in Heuvelland met wijn te beginnen. Een jaar later hadden we in totaal al drie hectare.”

The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey”

Het wielerenthousiasme van tweedejaarsjunior Mathis De Waele (17) kreeg een boost. Twee weken terug won hij in Zwevegem z’n eerste wedstrijd ooit. Even voordien werd hij zesde in de interclub Romsée-Stavelot-Romsée.
The post Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De speeltijd is voorbij: Duitse spelersvrouwen niet meer welkom

De speeltijd is voorbij. Konden de spelers van de Duitse nationale ploeg sinds de start van het EK voetbal geregeld wat tijd doorbrengen met hun naasten, is daar niet langer sprake van. Het hoofd louter op de finale, niet op de familie. In tegenstelling tot de Engelse WAGs: na hun zege tegen Slovakije werden de Engelse spelersvrouwen in een vloot

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »