Straks opnieuw bussen in de Bozestraat in Heule, onder meer ook herinvoering lijn 6

Het nieuwe vervoersplan van De Lijn dat begin dit jaar van toepassing werd, had nogal wat impact op de bussen die Heule aandeden. Heel wat buslijnen werden geschrapt en haltes afgeschaft. Nu is er alvast goed nieuws voor de Tinekeswijk en de Bozemolenwijk. Vanaf september zullen er opnieuw bussen van De Lijn door de Bozestraat rijden.

Bij de herstructurering werd de buslijn van Kortrijk Station naar Ring Shopping via de Kortrijksestraat en de Bozestraat in Heule afgeschaft. Daarmee verdwenen ook de bushaltes in de Bozestraat. Wie een alternatief zocht voor bus 6, werd verwezen naar bus 21. Je moest daarvoor bijvoorbeeld van de vroegere halte aan de René Declercqlaan 21 minuten te voet wandelen en dan nog 26 minuten op de bus naar het station van Kortrijk… Geen wonder dat daar protest tegen kwam van busreizigers, maar ook vanuit het stadsbestuur.

Lijn 6 wordt hersteld

Wat al een tijdje de ronde doet, wordt nu bevestigd door de persdienst van De Lijn. De lijn 6 Kortrijk Station-Shopping Ring wordt ‘hersteld’. De huidige lijn 60 gaat vanaf september via Meensepoort-Kortrijksestraat en Bozestraat naar het winkelcentrum in plaats van nu via Meensestraat-Izegemsestraat. In de spits zorgt de lijn – die opnieuw lijn 6 wordt – ook voor de bediening van de industriezone Kuurne.

Er zouden haltes komen in de Kortrijksestraat Rode Lantaarn en ter hoogte van de Bozestraat en twee haltes in de Bozestraat zelf (aan René De Clercqlaan en Blauwpoort). Dat wil men bij De Lijn nog niet definitief bevestigen. “Dit wordt nog besproken met het Kortrijkse stadsbestuur”, aldus De Lijn-woordvoerder Marco Demerling.

The post Straks opnieuw bussen in de Bozestraat in Heule, onder meer ook herinvoering lijn 6 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »

Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey”

Het wielerenthousiasme van tweedejaarsjunior Mathis De Waele (17) kreeg een boost. Twee weken terug won hij in Zwevegem z’n eerste wedstrijd ooit. Even voordien werd hij zesde in de interclub Romsée-Stavelot-Romsée.
The post Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichtgewonde bij steekpartij in Schaarbeek

Bij een steekpartij de in de Brusselse gemeente Schaarbeek is zaterdagavond een persoon lichtgewond geraakt. Dat meldt Bruzz en de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) bevestigt het nieuws. De juiste omstandigheden van de steekpartij worden nog onderzocht.

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »