“Levens gered, maar ook zwemplezier ontnomen”: schilder die verbodsbord ontwierp, viert 100ste verjaardag

De man die u en mij verbood te baden, blaast woensdag 100 kaarsjes uit: André Penninck. De Bruggeling ontwierp 75 jaar geleden het bord dat sindsdien overal aan de kust het zwemverbod afkondigt. “Mijn advies voor een lang leven? Blijven ademen”, zegt de kwieke eeuweling, die ook nog eens duizend schilderijen afleverde en tussendoor Cercle Brugge redde.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest

Het feestcomité Midden-Pastoriestraat in Sint-Andries hield onlangs zijn zesde buurtfeest. De jaarlijkse traditie aan de start van de zomer lokte zoals elk jaar een honderdtal bewoners.
The post Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »