Eerste Democratische verkozene roept Biden op om stap opzij te zetten

Lloyd Doggett, lid van het Huis van Afgevaardigden voor de Democraten in Texas, heeft als eerste verkozene van de Democratische partij huidig president en presidentskandidaat van de Democraten Joe Biden opgeroepen om zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. 

Meer krantenkoppen in België

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

Natuurgebied De Pilse is recreatieve en toeristische hotspot

De Pilse is een natuurgebied in Zedelgem met een oppervlakte van 5 hectare en bevindt zich ten zuiden van de dorpskern, aan het einde van de Pilsestraat. Zopas hebben de gemeente en de provincie West-Vlaanderen deze mooie groene plek in de kijker gezet naar aanleiding van de inhuldiging van De Pilse als recreatieve en toeristische hotspot.
The post Natuurgebied

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »