Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”

Jonie Vanhoutte (30) heeft een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen achter de rug. Ze kon doortrainen en had geen blessures. “Ik was soms wat ziek waardoor ik wat wedstrijden, en dan vooral in het veldlopen, aan mij voorbij moest laten gaan. Voor het overige had ik een perfecte voorbereiding”, vertelt ze.

Met voor haar dit jaar een deelname aan het BK veldlopen op de korte cross. Daarna waren het korte triatlons, met winst in mei in Izegem, een maand later was er opnieuw een eerste plaats in Willebroek.

Veel getraind

Tussenin deed Vanhoutte (3MD Veldeman) The Championship in het Slovaakse Samorin, het officieuze WK halve triatlon van Challenge Family. Daar werd ze 15de bij de vrouwen. “Zoveel wedstrijden waren er in de eerste jaarhelft niet. Ik heb tijdens de weekends vooral veel getraind. Ik heb het gevoel dat ik in topvorm zit. In vergelijking met twee jaar geleden ben ik meer klaar voor die lange afstand. Er is meer aan volume en die langere afstanden liggen mij beter. Ik heb vorig jaar vijf halve triatlons gedaan en wil toch wel eens zien wat ik in die volledige afstand kan”, aldus Jonie die uit Lichtervelde komt, maar met haar echtgenoot en trainer Brecht De Smedt en hun dochter Marith in het Oost-Vlaamse Borsbeke woont.

Jonie, leerkracht LO in Aalst, doet zondag 7 juli de Challenge in Roth. “Ik zocht een wedstrijd waarin ik uiteraard kan aankomen, maar vooral om een snelle tijd neer te zetten. Er is daar reeds een wereldrecord gevestigd. Het zijn duizend hoogtemeters, maar vooral een snel parcours. Ik start bij de Pro-atleten en zou er graag onder de tien uur finishen. Die eerste lange triatlon in het Duitse Beieren vormt overigens geen eindpunt. Ik wil ooit nog eens Hawaï doen.” (ACR)

The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 10.000 mensen komen naar Koksijde voor opendeurdag Defensie

Naar schatting zijn ongeveer 10.000 bezoekers afgelopen woensdag afgezakt naar de luchtmachtbasis van Koksijde om er de jaarlijkse opendeurdag bij te wonen. Voor Defensie was dit een unieke gelegenheid om te tonen waartoe ze in staat is en misschien wel bij sommige bezoekers interesse te wekken om er een loopbaan te beginnen.
The post Bijna 10.000 mensen komen naar

Lees meer »

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »