Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen”

Zondag 7 juli wordt Menen-Kemmel-Menen, een UCI-wedstrijd voor junioren, gereden. Uit financiële overwegingen trekt deze internationale koers niet langer richting Heuvelland. Net als vorig jaar bestaat de wedstrijd uit twaalf lokale ronden van 10,7 kilometer.

Het grote wielerhart van organisator Dirk Expeel bloedt. De junioren naar het West-Vlaamse Heuvelland sturen om onder meer de Kemmelberg te beklimmen, jaagt het budget van de organisatie met 8.000 euro de hoogte in. Die meerprijs ophoesten, lukt momenteel niet.

“We kunnen rekenen op hele trouwe sponsors”, benadrukt Expeel. “Daar zijn we heel blij mee. We beseffen heel goed dat we een stuk van de naam van onze koers geen eer aan doen. Als echte wielerliefhebber vind ik dat bijzonder jammer. We zijn gewoon blij dat we het budget elk jaar rond krijgen. Een lus richting Kemmelberg kost ons aan ziekenwagens, mobiele seingevers, lokale seingevers plus de betalende doortocht in het Heuvelland niet minder dan 8.000 euro extra. Dat zit er voorlopig niet in.”

Met Valjavec

Een paar jaar geleden was KWSC Menen, de organiserende club, bijna dood. “Vijf of zes jaar geleden was het bijna gedaan”, geeft Expeel toe. “Nu zijn we weer een gezonde club. We hebben opnieuw voldoende mensen die hun schouders onder de organisatie zetten. Onze X-Mass Toertocht was twee jaar geen succes, afgelopen winter wel. Het water staat niet meer aan de lippen. We proberen eerst een bepaald budget te verzamelen. Pas dan beginnen we ermee te werken.”

Zondag staat ook een afwachtingswedstrijd voor meisjes jeugd op de kalender. Deze koers over elf ronden van 6,2 kilometer start om 12.30 uur. Om 14.45 uur beginnen de jongens junioren aan hun wedstrijd. Ondanks de concurrentie van de Vierdaagse van Kontich is de belangstelling van de ploegen groot. “Vooraf stuurden 51 teams hun kandidatuur in”, vertelt Expeel. “Daar 25 ploegen uit distilleren, was niet eenvoudig. We kozen voor dertien Belgische en twaalf buitenlandse. De belangrijkste Belgische clubs zakken naar Menen af. Uit het buitenland komen onder meer vijf Nederlandse, twee Franse, een Italiaans, een Duits en een Amerikaans team. Erazem Valjavec, de Sloveen die vorig jaar tweede werd na Milan De Ceuster, zal van de partij zijn.” (HF)

The post Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, maar voormalig Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begint nu tweede carrière als bestuurder bij Antwerp

Steve Van den Kerkhof, de man die vorig jaar na 22 jaar zijn CEO-positie bij Plopsa vaarwel moest zeggen omwille van tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, is lid geworden van het bestuursorgaan van Antwerp als extern bestuurder. De gewezen CEO van de pretparkengroep was sinds januari bij de Great Old aan de slag als consultant.

Lees meer »

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zowel in Rusland als in Oekraïne schade door nachtelijke droneaanvallen

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Campus de Reynaert in Tielt zwaait Filip Vandaele uit

Eind juni is uiteraard het moment waarop scholen hun laatstejaarsleerlingen uitzwaaien, maar evenzeer doen ze dat ook geregeld met leerkrachten. Zo zwaait wiskundeleerkracht Filip Vandaele af op Campus de Reynaert in Tielt na 15 jaar trouwe dienst, om te genieten van een welverdiend pensioen.
The post Campus de Reynaert in Tielt zwaait Filip Vandaele uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende horecazaak Dé Clesse te koop

De bekende horecazaak Dé Clesse op de Markt werd in 2020 getroffen door een zware brand. Het gebouw, ooit het woonhuis Les Tilleuls van kunstschilder Louis Clesse, is nu te koop voor 289.000 euro bij Residentie Vastgoed.
The post Bekende horecazaak Dé Clesse te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »