Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht te slepen.

De Ingooigemnaar had zich de driedaagse Acht van Bladel in Nederland wellicht anders voorgesteld. In etappe een finishte hij in het tweede peloton, maar in de tweede rit sloeg het noodlot toe.

Schaafwonden

“Ik ben zwaar ten val gekomen. Veel schaafwonden, een diepe wonde aan de elleboog én opgave was het verdict. Ik hoop dat ik tegen komend weekend weer fit ben, om de wedstrijd in Vichte te kunnen rijden. Een thuiskoers wil je toch nooit missen, hé. En het is ook een mooi parcours, het is echt iets voor mij. Golvend en redelijk wat bochten, met mijn cyclocrosservaring moet dat wel goed komen.”

De pion van Gaverzicht-Be Okay-Van Mossel liet dit seizoen alvast een goede indruk na in tal van wedstrijden.

In de aanval

“Het lukt me om goed mee te rijden vooraan en ook geregeld in de aanval te gaan. Zo reed ik het op PK zo’n 60 kilometer in de aanval, maar werd helaas teruggegrepen en moest zo tevreden zijn met een 30ste stek. Maar goed, ik ben vooral blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven. Dat was het doel dat ik voor ogen had bij de start van het seizoen, en daar ben ik tot nu toe wel in geslaagd. Natuurlijk zou ik de komende wedstrijden graag voor nog wat meer gaan. Tot nu toe is een 10de plaats in Beloeil m’n beste resultaat van het seizoen, daar zou gerust nog een topvijfplaats bij mogen komen. Of misschien zelfs een overwinning, wie weet. Ik ben ondertussen verlost van een bacteriële infectie aan de maag waar ik de eerste maanden van het seizoen mee heb gesukkeld, dus dat zou ook wel een positief effect moeten hebben”, aldus de pas afgestudeerde leerling verzorging van Campus Sint-Vincentius in Anzegem, die volgend jaar studies verpleegkunde zal aanvatten aan Vives.

(RR)

The post Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Vrijdagvoormiddag werd Arthur Defour (15), die in april van Krant van West-Vlaanderen de titel van Kinderkrak van Brugge kreeg, door burgemeester Dirk De fauw ontvangen in het stadhuis. De jongeman die in opleiding is bij de jeugdbrandweer hielp vorig jaar de spuitgasten bij een woningbrand in zijn buurt.
The post Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »