Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk Groeien en Bloeien van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.

Kritische blik

Thema van de kunstenwedstrijd was Blik op de toekomst. “Onze Bredense scholieren zijn creatief aan de slag gegaan met recycleer- en herbruikbare materialen met als doel een kritische blik te ontwikkelen op de huidige wegwerpmaatschappij. Op die manier hoopten we hen ook te sensibiliseren richting hergebruik. En dat resulteerde in prachtige werken”, vond milieu- en onderwijsschepen Kelly Spillier.

De 23 kunstwerken stonden opgesteld in het MEC Staf Versluys, waar bezoekers konden stemmen voor hun favoriete werk op basis van drie criteria: het achtergrondverhaal, de originaliteit in de gebruikte materialen en de originaliteit van het werkje zelf.

Per school werd telkens een winnaar gekozen. Voor de GO! Europaschool was dat het werk Vliegtuig van Batterijen, voor de GO! Middenschool Regenboog naar Duurzaamheid, voor VB Don Bosco Groeien en Bloeien, voor KW Ibis Ocean Action, voor VB Dorpslinde Klas van de Toekomst en voor de Buitenschoolse kinderopvang (BKO) Speelbot. Groeien en Bloeien won in de categorie beste ontwerp, Ocean Action bracht het beste verhaal en Speelbot gebruikte de meest originele materialen. Hoofdwinnaar werd de inzending Groeien en Bloeien van VB Don Bosco.

Gemeentehuis

De drie categoriewinnaars staan opgesteld in het gemeentehuis en zijn te bezichtigen vanaf 1 juli. De andere drie winnaars (de schoolwinnaars, die geen categoriewinnaars zijn) staan vanaf 1 tot 31 juli tentoongesteld in bibliotheek De Leestuin.

(MM)

The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af – Witte Huis kritisch op bezoek Orbán aan Rusland

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Dode en gewonden door hevig onweer in Tsjechië

In Tsjechië zijn door hevig onweer dit weekend een dode en verschillende gewonden gevallen. Ook in buurland Polen vielen lichtgewonden nadat een hevige windvlaag twee springkastelen wegblies. Dat melden de lokale hulpdiensten zondag.

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

“Bevriend met een dochter van Trump.” Wie zijn de kleinkinderen van Biden die zich nu willen mengen in de politiek?

De familie van Joe Biden moedigt hem aan om in de presidentsrace te blijven. Het is zijn campagneteam dat schuld heeft aan het desastreuze debat, zo klinkt het daar. Daarom wil minstens één kleinkind zich gaan bemoeien met die campagne. Wie zijn die jonge Bidens? Opvallend: er kwam er vorig jaar nog eentje bij. Niet omdat het toen het levenslicht

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »