B&B Stee 23 uit Oostkamp is maandag te zien in ‘Met Vier in Bed’

Maandag 8 juli is B&B Stee 23 te zien in het VTM-programma Met Vier in Bed. In de groene en rustgevende omgeving van het Kampveld ligt B&B Stee 23 in de Papenvijversstraat 23, uitgebaat door Inge Jacobus (51) en Bruno Declerck (53). Zes jaar geleden is de B&B open gegaan na een grondige renovatie van de verschillende gebouwen. Ze hebben vier tweepersoonskamers en één driepersoonskamer.

De B&B wordt hoofdzakelijk gerund door Inge, die destijds een carrièreswitch gemaakt heeft. “Ik werkte als kinderverzorgster bij Pietje Pek, maar al lang speelde het idee om iets voor onszelf te beginnen. Ik heb zes jaar Spermalie achter de rug, dus we wilden iets in de horeca doen. Toen we dit pand op het oog kregen, begonnen we te dromen”, vertelt Inge.

De B&B straalt de rust uit die ook de bosrijke omgeving biedt. “Een van onze sterke troeven is dat we op een kruispunt van verschillende fietswegen liggen. Ze stellen ook alles in het werk om onze klanten rust en gezelligheid te bieden. Dat hopen we ook te laten zien in het programma. We zijn een zuivere B&B en serveren enkel een mooi verzorgd ontbijt”, aldus Inge.

Twijfels

Hun deelname aan het VTM-programma is wel een werk van lange adem geweest. Niet lang na de opening van de B&B logeerde een productiemedewerker van het programma er. Hij vertelde bij zijn afscheid dat hij Stee 23 zou inschrijven zodra hij terug op de redactie kwam.

“We kregen later het bericht dat onze deelname nog niet voor meteen zou zijn. We twijfelden toen wel of we onze kandidatuur niet weer zouden intrekken. Ook toen we uiteindelijk voor deze editie geselecteerd waren, rezen er weer de twijfels. Zouden we wel meedoen? Hoe zullen ze ons in beeld brengen? En wat met onze West-Vlaamse tongval? Maar goed, we hebben het toch gedaan en oprecht van de opnameweek genoten. We zijn blij dat we meegedaan hebben. Nu is het zenuwachtig uitkijken naar onze eerste uitzending op maandag en zeker ook naar de finale op donderdag.”

(GST)

The post B&B Stee 23 uit Oostkamp is maandag te zien in ‘Met Vier in Bed’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Zowel in Rusland als in Oekraïne schade door nachtelijke droneaanvallen

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

‘Langs de Promenade’ viertjarige wandelpromenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met een gloednieuw cultuurfestival. Onder de noemer ‘Langs de Promenade’ vindt het evenement, zoals de naam al aangeeft, plaats langs de Havengeulpromenade die Nieuwpoort-Stad met Nieuwpoort-Bad verbindt. De bekende wandel- en fietsweg, die zijn twintigste verjaardag viert, wordt voor de gelegenheid omgevormd tot
The post ‘Langs de

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

“De gevangen bruid van Monaco”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »