De Molenhoek naast het Congo-bos in Geluwe viert drie dagen feest

Dit weekend viert de Molenhoek drie dagen feest. De feestelijkheden beginnen vrijdag 5 juli vanaf 20 uur met stand-up comedy, nadien is er een optreden en nog een afterparty.

De koninklijke toneelgilde Onder Ons Geluwe zorgt zaterdag voor de theaterwandeling. Zondagmiddag kan iedereen aanschuiven voor kip aan ‘t spit. In de namiddag is er voetbaldarts en kinderanimatie.

David Galle maakte de afgelopen jaren naam en faam als stand-up comedian. Hij groeide op in Wervik en verhuisde naar Brugge. David gaat steeds op zoek naar nieuwe hilarische horizonten. Zijn voorstellingen zijn absurd, vol met hilarische anekdotes van het dagelijks leven. Vooraf staat Vincent Voeten op de planken. Deze Kempische politie-inspecteur brengt zwartgallige, snoeiharde jokes met een gortdroge vertelling. Hij won menige comedy-prijzen. Tickets kosten tien euro.

Om 22 uur is een optreden van Ze Quaffeurz voorzien, een knotsgekke 13-koppige band mét meezingers/Vlaamse schlagers over funky rythms tot energieke hedendaagse (pop)muziek. Leute en speelplezier voor, tussen, op en onder het volk met volop ambiance en meezingers. Voor de meezingers zorgt dj Sam Lernou.

Kaas met Gaten

In een regie van secretaris Dave Demyttenaere en voorzitter Veerle Krock brengt Onder Ons de theaterwandeling Kaas met Gaten. Op de planken staan Evelien Mestdagh, Barbara Six, Annelies Verhelle, Lisa Verbeke, Leonard Hooijmans en Dave Demyttenaere.

Het gaat over vier situaties die voor iedereen herkenbaar zijn. De afstand van de wandeling is ongeveer 2,5 kilometer. Duurtijd is zowat twee uur, wandelen inbegrepen. Voorzie best stapschoenen. Er is keuze uit drie vertrekuren: 17 uur, 18.30 uur en 20 uur. Tickets kosten tien euro.

De brandweerlui van post Geluwe zullen zondag om 14.30 uur een demonstratie geven van hoe een geknelde persoon uit een autowrak wordt bevrijd. Om 18 uur treedt de Partycoverband op. Gratis toegang. (EDB)

Info en tickets: www.molenhoekgeluwe.be.

The post De Molenhoek naast het Congo-bos in Geluwe viert drie dagen feest is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik stap alleen uit de race als de Heer mij persoonlijk komt vertellen dat ik dat moet doen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Biden maakte ook nogmaals duidelijk dat hij niet overweegt om uit de race om het presidentschap te stappen.

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »