Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.

Naar jaarlijkse gewoonte vinden de Godelievefeesten plaats op de eerste zondag van juli. Ze vormen een plaats van samenkomst en ambiance en brengen veel mensen op de been. De feesten vallen en staan met het weer, zeker omdat er weer een grote rommelmarkt wordt georganiseerd. “Een huzarenstukje”, weet Nele Sercu. “Mede omdat er toch heel wat werken zijn gebeurd in de straten rond de parochie en omdat de rommelmarkt een klein beetje hertekend moest worden.” De standhouders komen dit jaar binnen via de hoek aan de Honzebroekstraat en de Gitsestraat.

“De muzikale omkadering gebeurt door de Tantekes op de rommelmarkt en de Noenkels op het grasplein. Radio Godelieve is ook weer van corvee en zorgt voor de nodige muziek. Je kan bovendien opnieuw verzoekplaatjes aanvragen.” Sportieve mensen komen ook aan hun trekken, want de Godelieverit heeft weer plaats. Inschrijven gebeurt ter plaatse. Er is keuze tussen 50 of 85 kilometer. De rit is uitgepijld.

À volonté

’s Middags wordt dit jaar gekozen voor een warme maaltijd: stoofvlees en vol-au-vent à volonté. “Daarvoor moet je op voorhand een maaltijdkaartje kopen. Koude schotels, BBQ-worsten en drankjes zijn doorlopend te verkrijgen. Ook de altijd-prijs-tombola ontbreekt niet”, legt Nele uit. “In de namiddag kunnen kinderen buttons maken, zich laten schminken en zich uitleven op het springkasteel. Op zondag sluiten we af met een quiz.”

“Deze Godelievefeesten kunnen plaatsvinden dankzij een groot aantal vrijwilligers. Vrijwilligers die al weken bezig zijn met de voorbereidingen, maar ook de vele helpende handen de dag zelf. Er is dan een 100-tal vrijwilligers op de been. Met een fantastisch gevoel kijken we uit naar de feesten.”

(RV)

Meer info vind je op www.godelievefeesten.be.

The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

KIJK. “Mensen vlogen uit hun stoelen”: passagiers getuigen na noodlanding in Brazilië

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »