Triatleet Gilles Dupon opnieuw aan start van Challenge Roth in Duitsland

Zondag 7 juli is er in Duitsland de Challenge Roth. Heel wat Belgen komen aan de start van deze iconische triatlon over de lange afstand. Onder hen ook Gilles Dupon uit Loppem die er beter wil doen dan vorig jaar.

Gilles Dupon (32) is sportkinesist in de groepspraktijk Peak Level in Sint-Michiels. Hij combineerde de drie sporten voor een triatlon, al duurde het even voor hij in competitie begon. In 2016 deed hij zijn eerste wedstrijd. Vanaf dan volgden er nog. “Mijn eerste was de Israman omdat ik in het begin wat meer de avontuurlijke triatlons opzocht”, vertelt hij.

Marbella

“De focus lag nadien op het langere werk, met heel lang de halve afstanden met veelal in kleinere wedstrijden een plaats bij de eerste tien. In Marbella kon ik mij in 2022 kwalificeren voor het WK halve Ironman. Vandaaruit bleef ik doortrainen en deed ik vorig jaar een eerste keer een volledige afstand, in Roth.”

Al was dit voor de triatleet uit Loppem een aparte ervaring. “Ik had met 9u08” een mooie tijd. Stiekem hoopte ik dat ik vlugger kon. Het was warm, iets meer dan 30 graden en op zo’n afstand kom je jezelf wel eens tegen. Ik raakte wat geprikkeld om toch wat van die tijd te kunnen doen en zo heb ik mij de week nadien opnieuw voor Roth ingeschreven, om daar toch even de puntjes op de i te zetten.”

Blessure

Als voorbereiding op deze challenge in Duitsland nam Gilles na zijn blessure – een stressfractuur de voorbije winter – eind mei zonder verwachtingen deel aan de 70.3 in Kraichgau. Hij finishte als tweede in zijn leeftijdscategorie en zevende algemeen bij de age-groupers. Richting Roth heeft Gilles alvast ervaring in zijn bagage.

“Vorig jaar miste ik er een beetje de start van het zwemmen, was ik vrij goed op de fiets en lagen alle kaarten op tafel om rond de 8u45” te finishen, maar ik crashte in het lopen. Ik moet zondag niet zoveel veranderen, meer gecontroleerd mijn wedstrijd doen en in het lopen niet al te zot doen. Mentaal dien ik mezelf weinig druk op te leggen. Ik was vorig jaar te veel met mijn prestatie bezig dan te genieten van het moment.”

(ACR)

The post Triatleet Gilles Dupon opnieuw aan start van Challenge Roth in Duitsland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

Loes Van de Heuvel is nog steeds trots op ‘De Kampioenen’: “Met die heruitzendingen verdienen we nét genoeg om te overleven”

“Als ‘F.C. De Kampioenen’ in Hollywood was gemaakt, dan was ik nu rijk.” Al verdient Loes Van den Heuvel (67) toch ook een aardig centje bij met de zoveelste herhalingen. En ze blijft trots op de reeks, die voor haar heel wat meer inhoudt dan enkel comedy. In Story maakt ze de vergelijking met haar beroemde personage. “Ik had ‘s

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: De ‘louche’ jurist Joost de Damhouder

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: de ‘louche’ jurist Joost de Damhouder.
The post Bruggeling onder de loep: De ‘louche’

Lees meer »

KIJK. Kim Kardashian maakt plots achterwaartse salto op dansvloer

Kim Kardashian (43) was een van de aanwezigen op het 40e verjaardagsfeest van haar zus Khloé Kardashian. Ze stal de show op de dansvloer en trok alle aandacht naar zich toe toen ze salto’s begon te maken. Met behulp van Cade Hudson – manager en goede vriend van zangeres Britney Spears – deed ze dit naar eigen zeggen “verschillende keren

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »