Zeker 116 mensen doodgedrukt bij religieus festival in India: beelden tonen opeengepakte massa net voor drama

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in het noorden van India zijn volgens de lokale autoriteiten zeker 116 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt. Beelden van net voor het drama tonen een dicht opeengepakte massa. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.
The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Lees meer »