Irena ‘Reintje’ Claeys blaast 100 kaarsjes uit

Irena Claeys – door iedereen beter gekend als Reintje – vierde dinsdag haar honderdste verjaardag in het woonzorgcentrum De Boomgaard in Langemark.

Reintje werd geboren op 2 juli 1924 in Langemark. “Samen met mijn broers André en Roger groeiden we op bij onze ouders Jules Claeys en Maria Fasseel in de Korte Ieperstraat”, haalt ze herinneringen op. Na de lagere school in Langemark en een korte periode in de Heilige Familie in Ieper ging ik aan de slag als hulpje bij de familie van Hubert Ghekiere. Eerst bij hem thuis en later in het café en vanaf de jaren ‘60 in de nieuwe feestzaal Het Munchenhof. Ik bleef er heel mijn carrière werken, tot mijn zeventigste.”

Dankzij het voetbal leerde ze destijds haar man André Verhaeghe kennen. “Mijn broer André was zelf een talentvol voetballer bij KFC Langemark en op een dag stond ik naast André Verhaeghe langs de zijlijn. Na een korte babbel maakten we kennis en uiteindelijk stapten we op 17 juli 1954 in het huwelijksbootje. Ons huwelijksfeest vond plaats op mijn vertrouwde werkplek in Het Munchenhof. We bouwden ons nestje in de Korte Ieperstraat in Langemark, de woning waar Bakkerij Deraedt tot voor kort gevestigd was. Na een tussenstop in de Boezingestraat betrokken we in 1974 een nieuwbouwwoning in de Berkenlaan.”

Goede gezondheid

Op 31 oktober 2016 moest Reintje afscheid nemen van haar André en een jaar later verhuisde ze naar het woonzorgcentrum in Langemark. Haar kinderen zijn Marleen, die getrouwd is met Bernard Vandaele, en Christine. De kleinkinderen zijn Dieter en Heidi, Brecht en Fien, Dries en Celine, Lore en Annelies en de achterkleinkinderen Heike, Guus, Jenthe, Sten, Hidde, Hasse, Lias en Riva. “Ik had een super gelukkig leven en ben dankbaar dat ik het allemaal in goede gezondheid mocht meemaken en beleven.” (RB)

The post Irena ‘Reintje’ Claeys blaast 100 kaarsjes uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »