HLN TRANSFERLIVE. Genk strikt Kroatisch talent – Union legt Fuseini vast en haalt ook Canadese spits

De transfermolen draait op volle toeren. Antwerp en Genk hebben allebei een nieuwe verdediger beet, terwijl AA Gent toptalent Mokio ziet vertrekken naar Ajax. Odoi ruilt Club Brugge dan weer in voor Antwerp. In deze liveblog mist u niets van alle transfernieuws! 

Meer krantenkoppen in België

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »

Internationaal Chinees witwasnetwerk ontmanteld in Europa

De Spaanse en Franse politie hebben een internationaal netwerk van Chinese staatsburgers opgerold. Dat was in staat om in Europa dagelijks zowat één miljoen euro wit te wassen. Vijf personen werden gearresteerd, onder wie het hoofd van het netwerk. Dat meldt Europol vrijdag.

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grafdelver Sven (42) onthult wanpraktijken op kerkhof en dient klacht in: “Respectloos om zo om te gaan met overledenen”

De 42-jarige Sven Seymortier heeft klacht ingediend bij de lokale politie van Lokeren over wantoestanden op het kerkhof Oude Brug in Lokeren. “De feiten wegen op mij”, zegt hij. “Zo zag ik mijn collega het lichaam van een overleden zuster op eigen initiatief opgraven om daarna in een knekelbak te dumpen. Zo, nu hebben we plaats voor een nieuwe begraving,

Lees meer »

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie

Op de laatste schooldag werd er tijdens een receptie in de pastorie hulde gebracht aan de afscheidnemende leerkracht Sylvie Dupont en aan Mieke Berghman, directeur van de Middenschool in Ingelmunster.
The post Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor

De start van het nieuwe voetbalseizoen 2024-2025 komt snel dichterbij. De bestuursleden van voetbalvereniging Jong Anzegem beseffen dit zeer goed en stelden al de nieuwe spelers voor derde provinciale voor.
The post Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond”

In het opleidingscentrum van de vzw Vrienden der Blinden in Koksijde studeerden 8 blindengeleidehonden af na een intensieve opleiding. Met hun diploma op zak (of tussen de poten) zijn ze helemaal klaar om hun nieuwe baasje met een visuele beperking elke dag bij te staan.
The post Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond” appeared first

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »