Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.

Maxim Esprit startte in september 2016 als directeur op de Bosmolens. “Toen ik hier acht jaar geleden van start ging, was de nieuwbouw van de kleuterklassen zo goed als afgewerkt”, weet Maxim nog. “De school was toen al volop aan het veranderen en dat is de voorbije jaren niet anders geweest. Heel wat oude gebouwen gingen tegen de vlakte en intussen hebben we een nieuwe polyvalente zaal en een vernieuwde speelplaats. De school maakte echt een metamorfose door.”

Maxim trekt nu naar Prizma Campus VTI, waar hij een nieuwe uitdaging aangaat. Hij zal er directrice Myriam Devriendt vervangen, die met pensioen gaat. “Het wordt een volledig ander publiek, maar ik zie het helemaal zitten om de uitdaging aan te gaan.”

Het team leerkrachten en de leerlingen van Prizma Basisschool Heilige Familie lieten hun directeur niet zomaar vertrekken. “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan. Zo moest ik bijvoorbeeld verhaaltjes vertellen met verteldobbelstenen in een kleuterklas en moest ik heel wat sommen en tafels oplossen. Gelukkig slaagde ik voor alle opdrachtjes en lieten ze mij gaan”, lacht Maxim.

Opstart schooljaar

Op vrijdag 28 juni, de laatste schooldag, werd Maxim echt uitgezwaaid. “Ik kreeg te horen dat alle opdrachten gelukt waren en kreeg een afstudeerhoedje en -lint aangemeten. Een hele fijne afsluiter!”, vertelt hij. “Uiteindelijk mocht ik met een symbolische sprong op de trampoline de sprong wagen naar het middelbaar onderwijs.”

De vacature van directeur voor de kleuter- en basisschool op de Bosmolens staat voorlopig nog open. “Het schoolbestuur hoopt begin september een nieuwe directeur aan te stellen. Ik zal de opstart van het nieuwe schooljaar hier dus nog in goede banen leiden.” (MV)

The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen

Voortaan kan je in de inkomhal van het stadsmuseum ‘t Schippershof een interactieve wand raadplegen, boordevol toeristische informatie over de grensstad. Het toeristische informatiepunt werd gesubsidieerd door de provincie en moet bezoekers toelaten om op een moderne manier aan toeristische informatie te geraken.
The post ’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp

Oldtimerfreak Philippe Claeys organiseert voor de zesde keer een rit voor oldtimers en exclusieve wagens. Hij tekende een nieuw parcours uit van 90 km. De bolides rijden dit op zondag 14 juli af vanuit de Kortekeer op de grens van Ardooie en Beveren. .
The post Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »