Isabelle (41) en John (45) openen met Terp nieuwe wellness en B&B op domein ‘t Kasteeltje in Poperinge: “Nietsen mag bij ons”

Op hun domein ‘t Kasteeltje, in de Krombekestraat, hebben John Dewulf en Isabelle Dekoning een nieuwe bed & breakfast en wellness geopend: Terp.

“Het kasteeltje is gebouwd op een vroegere molenmote of terp. Tot 1896 stond op die kunstmatige heuvel de Pottestraatmolen. In 1906 bouwde Jules Depuydt, de stichter van Barco, op die terp een buitenverblijf: Villa Belle Vue”, vertelt Isabelle (41). In de volksmond heet de site nu nog ‘Depuydts kasteeltje’ of ‘Mietjes kasteeltje’. In de jaren 70 woonde de dichter Gwy Mandelinck er.

“Wij konden het domein van een halve hectare in 2018 kopen van Simoen en Vermeulen. Na jarenlang een wellness te hebben uitgebaat in de Klimopstraat hier in de buurt, is gasten ontvangen Isabelles passie. Je een warm thuisgevoel geven is onze missie. Altijd met de nodige privacy voor onszelf en voor onze gasten”, aldus John (45), die als interieurbouwer zelf instond voor het ontwerp.

Twee kamers

De statigheid en grandeur van het historisch gebouw zijn prachtig verbonden met het minimalisme en de fijne esthetiek van zowel het wellnessgedeelte als de twee kamers van de B&B. Isabelle: “Voor de bouw van het geheel namen we de buitentrappen en een deel van de mote weg. Waar vroeger de garages stonden, is er nu een ontvangstruimte, en een keuken, waar de gasten het ontbijt kunnen nemen. In een mooie natuurlijke omgeving kan je heerlijk herbronnen en je batterijen opladen. In onze oase van rust kan je warmte- en koudeprikkels afwisselen om al je zintuigen weer helemaal op scherp te zetten. Vanuit het relaxgedeelte met gratis wifi heb je toegang tot het overdekte buitenzwembad (30°) en de overdekte buitenjacuzzi (37°) met zicht op de tuin. Het dak kan ook opengeschoven worden. De aparte buitensauna wordt houtgestookt, en buiten zijn er ligzetels. Niets moet bij ons, nietsen mag.”

“Er is ook een formule voor moeder en baby”

Er is ook een luxueuze binnensauna met infrarood zitbank en stoomcabine (hamam). Afkoelen kan met de scrubijsmachine (icefall), of onder de wisseldouche. Speciaal is de computergestuurde belevingsdouche met geurtherapie door esoterische oliën, wind, nevel en lichteffecten. In de kleedruimte zijn er een haardroger en verzorgingsproducten. In de bar wachten drankjes en snacks. Op aanvraag zijn er arrangementen met tapas, alle mogelijke dranken en streekproducten. “Vertel bij je boeking wat je wensen zijn, en Isabelle stelt voor jullie een persoonlijke verwenformule samen. Er is ook een wellnessformule voor moeders met baby”, zegt John.

Geen trappen

De B&B omvat twee kamers, met alles erop en eraan. Om je privacy te garanderen, wordt de tweede kamer niet apart verhuurd. Die wordt alleen ter beschikking gesteld van groepjes van vier die samen boeken. Het hele complex bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping: geen trappen dus. Vanuit je kamer heb je toegang tot een groot privéterras in een groene omgeving, waar de natuur, de vogels, een pony en een geit je verwelkomen.

Meer op www.terp.be, Facebook en Instagram, 0468 24 49 02, [email protected].

The post Isabelle (41) en John (45) openen met Terp nieuwe wellness en B&B op domein ‘t Kasteeltje in Poperinge: “Nietsen mag bij ons” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadskoor Kortrijk in volle opbouw: “Iedereen is welkom, je moet enkel graag willen zingen”

Hoe zou het nog zijn met het Kortrijkse Stadskoor? “Alles goed en wel en in volle verdere opbouw”, zegt drijvende kracht Diederik Glorieux, een Kortrijkse componist. “Om elk op hun eigen manier – met een eigen verhaal, taal of melodie – het geluid van de stad Kortrijk te weerspiegelen.”
The post Stadskoor Kortrijk in volle opbouw: “Iedereen is welkom,

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Parket in Panama gaat in beroep tegen vrijspraak voor hoofdverdachten Panama Papers

Het parket in Panama heeft vrijdag aangekondigd dat het in beroep gaat tegen de vrijspraak die 28 verdachten in de zaak-Panama Papers vorige week hadden verkregen. De groep is gelinkt aan het advocatenkantoor Mossack Fonseca, dat centraal stond in het internationale belastingontduikingsschandaal. Onder de beklaagden die werden vrijgesproken is ook de Duits-Panamese advocaat Jürgen Mossack.

Lees meer »