Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.

Team Nieuw Bestuur lanceerde eerder met Margaux Degandt, Deborah De Smaels, Kelly Vandekerckhove, Kathy Top en Steven Dubois al vijf nieuwkomers voor de gemeenteraadsverkiezingen in Langemark-Poelkapelle. Nu komen daar met Steve Platteeuw, Hyacintha Louwyck en Kris Verbeke nog drie nieuwe namen bij.

Steve is de partner van Elke Cardinael en vader van Wieze, Ward en Winde. Al twaalf jaar is hij zaakvoerder van zijn eigen bedrijf, gespecialiseerd in totaalprojecten en renovaties, waar hij zeven mensen tewerkstelt. Daarnaast is hij ook vrijwillig brandweerman en voorzitter van de vriendenkring van de brandweer in Langemark-Poelkapelle, actief als coach van de U18 van basketbalclub Rapid Langemark en kookouder bij de Chirojongens van Langemark. In zijn jongere jaren was hij voorzitter van jeugdhuis De Flodder. “Als onafhankelijke kandidaat wil Steve zich vooral inzetten voor de huisvesting en subsidiëring van jeugdbewegingen. Brandweer en ondernemerschap staan hoog op zijn agenda”, klinkt het bij TNB.

AZ Delta

Hyacintha (46) is de moeder van Robin en Joren Debackere. Ze groeide op in Madonna en ze is al twintig jaar aan de slag bij AZ Delta in Roeselare. “Ze wil zich kandidaat stellen voor omdat ze het belangrijk vindt om betrokken te zijn bij het gebeuren van de gemeente en haar steentje bij te dragen aan de gemeenschap.”

Kris (44) ten slotte bracht zijn jeugd door in Poelkapelle. Sinds 2010 werkt hij fulltime in het pijncentrum van AZ Delta in Roeselare. Daarnaast is hij actief in de thuiszorg in bijberoep. Sinds 2011 woont Kris samen met zijn partner Cindy Verniers in Madonna. Ze hebben twee kinderen: Thibo (12) en Lotte (10). Kris was 14 jaar lid van de KSA-Chiro Poelkapelle en drie jaar leider. Hij was ook actief lid van de brandweer in Langemark.

The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stadskoor Kortrijk in volle opbouw: “Iedereen is welkom, je moet enkel graag willen zingen”

Hoe zou het nog zijn met het Kortrijkse Stadskoor? “Alles goed en wel en in volle verdere opbouw”, zegt drijvende kracht Diederik Glorieux, een Kortrijkse componist. “Om elk op hun eigen manier – met een eigen verhaal, taal of melodie – het geluid van de stad Kortrijk te weerspiegelen.”
The post Stadskoor Kortrijk in volle opbouw: “Iedereen is welkom,

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »

Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark

Voor de komende lokale verkiezingen trekt CONTENT in Kortemark met ambitie naar de kiezer. Ze willen groeien én besturen. Er is volgens hen nood aan meer durf en ambitie om Kortemark klaar te stomen voor de toekomst. Er is te veel status quo en te weinig langetermijnvisie.
The post Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark appeared first on

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

De parel ontleed waar Remco Evenepoel de tijdrit mee won: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Dankzij dit exemplaar triomfeerde Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne, meteen goed voor zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »