John-Ross Clauw werkt toe richting WK Gran Fondo: “Ambitieus om er een mooi resultaat neer te zetten”

Naast beloften Kjill Ampoorter en Simon Bril verschijnt er met eliterenner zonder contract John-Ross Clauw een derde Poperingenaar aan de start van het avondcriterium in Poperinge vrijdagavond.

John-Ross Clauw groeide op in Boezinge, maar woont nu in de Hoppestad. Hij combineert het wegwielrennen met strandracen, gravelbiken en Gran Fondo’s. “De afgelopen winter reed ik wat minder strandraces door de verhuis. Ik sukkelde ook even met de gezondheid”, zegt de 28-jarige renner van Vind! Cycling Project. “Van het huidige wegseizoen mag ik zeker niet klagen. Ik rijd een beetje waar het me uitkomt. Zaterdag won ik nog de gravelrace in Kooigem. Op de weg koers ik zowel bij Cycling Vlaanderen, als bij de OVWF (Onafhankelijke Vlaamse Wielerfederatie). Zo reed ik afgelopen zondag nog mee bij de OVWF in Jonkershove. Verder won ik onder meer een rit in de Ardenne Challenge. Ik reed nog niet veel bij de elite zonder contract. Als ik reed, kon ik ook daar een woordje meespreken voorin. Zo was ik begin juni nog derde in Haringe na Tom Plovie en Ben Squire.”

Vrijdag komt hij aan de start in Poperinge. “Ik moet het meer hebben van langere koersen en koersen waar het langer rechtdoor is. Dan kan ik mijn vermogen beter kwijt. Toch ben ik ambitieus om er een mooi resultaat neer te zetten. Het niveau zal hoog liggen en het zal een snelle koers zijn. Ik ken wel elke straat van het parcours.”

WK Gran Fondo

“Trainen doe ik vaak van thuis uit en ik hou ook van trainingsritten richting de Franse Opaalkust. Ik ken al goed mijn weg rond Cap Blanc Nez”, zegt de postbode, die hierna nog verder zal toewerken naar zijn grootste doel van het jaar. “Dat wordt het WK Gran Fondo in Denemarken. Mijn wielerjaar staat in teken van deze wedstrijd die eind augustus verreden wordt. Samen met mijn gezin koppelen we er een reis aan”, aldus nog John-Ross Clauw.

Info: het 26ste avondcriterium is aan de vooravond van de kermis in Poperinge. De organisatie is in handen van Gilbert Vandromme en Sidney White. Het startschot is om 19 uur aan het einde van de Doornstraat. De afstand bedraagt 69 kilometer.

The post John-Ross Clauw werkt toe richting WK Gran Fondo: “Ambitieus om er een mooi resultaat neer te zetten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De gevangen bruid van Monaco”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed,

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik stap alleen uit de race als de Heer mij persoonlijk komt vertellen dat ik dat moet doen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Biden maakte ook nogmaals duidelijk dat hij niet overweegt om uit de race om het presidentschap te stappen.

Lees meer »

Laureatenhulde bij de Kunstacademie in Zwevegem

In de lokalen van de Kunstacademie in oc De Brug werd zondag de tentoonstelling Wonderkamer geopend. Meteen betekende het voor heel wat leerlingen het einde van hun carrière aan de Kunstacademie.
The post Laureatenhulde bij de Kunstacademie in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »