Vijftig uur werkstraf voor duw aan controleur van De Lijn op kusttram in Oostende

Een 23-jarige Blankenbergenaar heeft voor de Brugse rechtbank vijftig uur werkstraf gekregen voor twee feiten van opzettelijke slagen en verwondingen.

Op 24 mei vorig jaar zat E.E. op de kusttram richting Knokke-Heist. Toen hij in Oostende enkele controleurs van De Lijn de tram zag opstappen, kocht de twintiger nog snel een ticket. Tijdens de controle weigerde hij zijn identiteit mee te delen, waarop een controleur hem voorstelde om af te stappen.

De jongeman gaf de controleur hierop een duw en probeerde weg te lopen. Maar de andere controleurs konden hem samen met enkele omstaanders in bedwang houden tot de politie arriveerde. Het slachtoffer hield aan het incident een pijnlijke elleboog over.

Eerder al maatregelen

Op 10 augustus 2023 werkte E.E. zich opnieuw in nesten toen hij ter hoogte van het terras van de Blankenbergse nachtclub The Guilty twee jongelui enkele rake klappen in het gezicht gaf. Naar eigen zeggen had hij hen geslagen omdat ze racistische opmerkingen zouden gemaakt hebben.

E. kreeg tijdens zijn minderjarigheid al maatregelen opgelegd door de jeugdrechter voor diefstal en geweld. Maar volgens zijn advocaat is hij nu terug op het rechte pad. Zo heeft hij vast werk. “Hij ziet in dat hij over de schreef ging”, pleitte meester Mathias Van Belleghem.

Als E. zijn werkstraf niet correct uitvoert, riskeert hij alsnog zes maanden cel.

(AFr)

The post Vijftig uur werkstraf voor duw aan controleur van De Lijn op kusttram in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »

Gullegemse Jeugdfeesten in nieuw kleedje: vanaf dit jaar voor de hele familie

Op 13, 14 en 15 september vindt aan het Kerkeputje en De Gulle de 35ste editie plaats van de Gullegemse Jeugdfeesten. Die steken vanaf dit jaar in een nieuw kleedje. Het festival blijft een driedaagse, maar mikt voortaan op de verschillende generaties. “De nieuwe formule moet zorgen voor meer volk”, zegt co-voorzitter Robin Stroef.
The post Gullegemse Jeugdfeesten in

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Negen nieuwkomers bij KSV De Ruiter (2B)

KSV De Ruiter promoveerde vorig seizoen eerder onverwacht naar tweede provinciale. Vandaar dus dat coach Gregory Werbrouck en de sportieve cel extra op de transfermarkt actief zijn met nu in totaal negen nieuwkomers. Zij werden vrijdagavond voorgesteld in de kantine.
The post Negen nieuwkomers bij KSV De Ruiter (2B) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »