Vier vrienden nemen deel aan bekende Budapest Rally: “En dat in een Volvo uit 1986”

Op zaterdag 13 juli staan de broers Seppe en Warre Lejeune samen met vrienden Jurre Masson en Milan Van Haute in Brussel aan de start van de Budapest Rally. Met hun Volvo uit het bouwjaar 1986 hopen ze na 2.500 kilometer heelhuids te finishen in de Hongaarse hoofdstad.

De Budapest Rally valt in niets te vergelijken met bijvoorbeeld de Rally van Ieper. Het is eigenlijk een soort roadtrip, over meer dan 2.500 kilometer van de allermooiste wegen van Europa, met dagelijkse routes van ongeveer 450 kilometer. Ook vanuit de regio Poperinge-Westouter zal deze rally met argusogen gevolgd worden. De Poperingse broers Seppe (20) en Warre (18) Lejeune, Jurre Masson (20) uit Abele en Milan Van Haute (20) uit Westouter tekenen immers present bij de start op 13 juli in Brussel.

“Onze interesse werd gewekt door verhalen van mensen die eerder al deelnamen”, aldus Jurre Masson. “Toen gingen we op zoek naar een Volvo 240 om deel te nemen, gezien Seppe grote fan is van dit merk. We vonden er eentje uit 1986, en zijn een half jaar geleden begonnen met de nodige werken aan de auto. Intussen hebben we al drie dergelijke auto’s staan om aan de nodige wisselstukken te raken.”

Taken verdelen

“Van bij het begin hebben we de taken verdeeld”, reageert Milan. “Gezien Jurre en Seppe meer thuis zijn in de autotechnologie, besloten Warre en ik om ons bezig te houden met het aantrekken van de nodige sponsors. Het is zeker geen rally tegen de klok, en je kan zelfs al voor de start flink wat punten verdienen door diverse challenges. Zo was er eentje waarbij je om ter meest mensen in de auto moest krijgen, met een maximum van 20, en bij ons lukte het met 18. Een succesvolle Instagramaccount hebben, persaandacht krijgen,… Het zijn allemaal onderdelen waar je vooraf heel wat punten voor kan krijgen.”

Op zaterdag 13 juli starten er telkens 200 wagens vanuit Brussel en Amsterdam en de ritten gaan via de Vogezen, Zwitserland, de Stelviopas en de Dolomieten, Venetië, Plitvice (Kroatië) en Balaton (Hongarije) om op vrijdag 19 juli hopelijk te finishen in de hoofdstad Boedapest. “Het wordt zeker geen sinecure voor onze wagen, met die vele bergritten, maar ook niet voor de bemanning, zonder airco aan boord. Onze voornaamste doelstelling? Plezier beleven en zeker een pak ervaring opdoen. En de wagen, die nu al 493.000 kilometer op de teller heeft, veilig terug naar de Westhoek brengen.”

The post Vier vrienden nemen deel aan bekende Budapest Rally: “En dat in een Volvo uit 1986” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blonde god met blauw bloed en beeldschoon bikinimodel: Griekse prins Alexios verbergt liefde voor Brooks Nader niet langer

Zij deed in een rood Baywatch-badpak al veel mannen zwijmelen. Nu is ook de kleinzoon van de laatste Griekse koning, petekind van de Britse kroonprins William en de voormalige toyboy van Poppy Delevingne, voor haar gevallen. De begeerlijke Griekse prins Constantijn Alexios (25) en het Amerikaanse model Brooks Nader (27) vormen het nieuwe ‘it-koppel’ in de royalty- en societywereld.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers in Brugge: “Een persoonlijke aanpak en begeleiding op maat”

Met de opstart van Henry Walthers is Brugge nog een vastgoedkantoor rijker. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan bij Immo François de voorbije jaren, maar de tijd was gekomen om mijn eigen weg in te slaan”, zegt oprichter Maxime Traen (31). “En dat betekent heel veel persoonlijke service”, verzekert hij.
The post Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »