Oppositie blijft kritisch over kosten van De Kring: “Volledig uit de hand gelopen”

De gemeenteraad van maandagavond in Poperinge begon pas om 20.30 uur, naar aanleiding van de match van de Rode Duivels. Vanuit de oppositie werd nogmaals gehamerd op de ‘uit de pan swingende’ kosten die gemaakt werden voor De Kring, het huis voor de verenigingen.

“Het openingsfeest afgelopen weekend kostte de belastingbetaler nog eens 15.000 euro”, sprak raadslid Sophie Gruwez (Open VLD). “De Oude Romeinen susten de bevolking ook met brood en spelen. Het dossier is volledig uit de hand gelopen. De som loopt op tot enkele malen het eerst genoemde cijfer na de aankoop van de site in 2019. Als Open VLD/Bewust zouden wij de zaak voor de verenigingen totaal anders aangepakt hebben en niet gekozen hebben voor De Kring.”

Ook Dirk Hebben (Groen) uitte zijn bedenkingen. “Beschikken we nu over de definitieve bedragen of zullen er nog facturen volgen? Dat die buitenlift niet voorzien was, noem ik een gebrek aan intelligentie.”

Onvoorziene kosten

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) antwoordde dat er inderdaad een aantal meerkosten waren, die niet voorzien konden worden. “Zo waren er bijvoorbeeld bepaalde muren die geen fundering hadden. Maar we konden het gebouw toch niet volledig strippen om te controleren op onvolmaaktheden, voor we de eerste ramingen maakten? De technische installatie voor een binnenlift hadden we voorzien in de kelder, maar na grondig onderzoek bleek dat niet mogelijk. De enige oplossing voor volledige toegankelijkheid voor iedereen was een buitenlift. En natuurlijk viel dat heel wat duurder uit.”

Schepen van Cultuur Loes Vandromme (CD&V) meldde dat De Kring vorig weekend meer dan 2.500 bezoekers over de vloer kreeg. “We hebben niets dan lof gehoord. De gebouwen staan ook open voor alle verenigingen. Er zijn een aantal verenigingen die er nu hun vaste lokaal hebben, zoals ze vroegen, maar iedereen is er welkom om activiteiten te organiseren.”

The post Oppositie blijft kritisch over kosten van De Kring: “Volledig uit de hand gelopen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Panne erkend als Sportbedrijf

Het lokaal bestuur van De Panne kreeg de erkenning Sportbedrijf 2024-2025 om zijn inzet voor de gezondheid van alle werknemers door het stimuleren van sport en beweging.
The post De Panne erkend als Sportbedrijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nachtelijke droneaanvallen zorgen voor schade in Rusland en Oekraïne – Moskou meldt verovering dorp in Donetsk

De strijdkrachten van Rusland en Oekraïne hebben in elkaars landen schade aangericht met nachtelijke droneaanvallen. Dat melden beide kanten zaterdag. Moskou zegt daarnaast dat het een Oekraïens dorp in de oostelijke regio Donetsk heeft veroverd. En Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken diens Duitse collega geannuleerd. Dat meldt Berlijn vrijdagavond. Volg hier alle

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »