België loopt 31 miljoen euro mis door manke pensioenhervorming

België loopt 31 miljoen euro aan relancegeld mis omdat de Europese Commissie niet tevreden is over de pensioenhervorming van de regering De Croo. Die slaagde er niet in om de houdbaarheid van de pensioen voldoende te verbeteren.

 

Meer krantenkoppen in België

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortemark is zoveelste waterlek in Stadenstraat meer dan beu: “We vragen plan van aanpak van Watergroep”

In de Stadenstraat in Zarren (Kortemark) ontstond donderdagavond opnieuw een groot waterlek dat de straat blank zette. Het is het tweede waterlek in evenveel weken maar al het zoveelste de afgelopen jaren. De gemeente is de situatie dan ook kotsbeu. “We zijn inderdaad misnoegd, zo kan het niet langer”, reageert burgemeester Karolien Damman. “Binnenkort moet De Watergroep ons een plan

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut in Koekelare: “Het was een plezier dit te mogen doen”

Torhoutenaar Rik Gadeyne is zopas met pensioen gegaan als directeur van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare, het zogenoemde SMIK. Hij oefende die functies halftijds uit. De andere helft werd bekleed door Wim Mattheus, die de school nu fulltime leidt. Voor Rik breekt er een zee van vrije tijd aan.
The post Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut

Lees meer »

Remco Evenepoel pakt witte trui, maar staat in dezelfde seconde als gele Pogacar: “Zou fantastisch zijn om die trui morgen over te nemen”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen enkele plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s uitoefenen”

Op dezelfde dag samen met pensioen gaan: daar kunnen de meeste koppels enkel van dromen. Na een loopbaan van meer dan veertig jaar in het onderwijs is het echter precies wat Patrick Schoonbaert (61) en Leen Walschap (61) uit Assebroek konden doen.
The post Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s

Lees meer »