Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.

Binnenkort verrijst de rood-blauwe tent opnieuw op het voetbalpleintje van de wijk. Achter de schermen is het comité echter al een tijdje bezig met de voorbereidingen. “De vrijdagavond van de wijkfeesten zit in een nieuw jasje”, vertelt Niels Malbrancke van het wijkcomité. “We starten het weekend met een quiz gemaakt door Quiztion. Het zal een mix van vragen worden, maar wel toegankelijk voor iedereen. In ploegjes van vijf speelt men tegen elkaar. Deelnemen aan de quiz kost 25 euro per ploegje, maar er zit al meteen een consumptie inbegrepen.”

“Op zaterdag 6 juli is het programma gelijkaardig aan anders. We starten met een petanquespel van de Eekhoute tegen de Okra. ‘s Avond kan je reserveren voor de jaarlijkse kip aan het spit, met ondertussen een optreden van het accordeonduo Birger en Marc. We sluiten de avond af met lokaal dj-talent Dj Handjob. Overdag kan je vrij naar de tent komen voor een drankje. Er staat eveneens een springkasteel voor de kinderen.”

Volleybaltornooi

“Ook op zondag ben je opnieuw welkom vanaf 10 uur. Vanaf 13 uur is er het jaarlijkse volleybaltornooi voor recreanten. Er zijn al wat ploegen ingeschreven maar er is nog plaats voor extra ploegen. We sluiten het weekend af met enkele optredens van grote namen in de Vlaamse muziekwereld. Om 20 uur betreden Sasha en Davy, bekend van de Romeo’s, het podium, gevolgd door Wim Soutaer om 21.30 uur. Dj Gerd sluit de avond af. Deze optredens zijn gratis. We proberen met het bestuur om een gevarieerd programma aan te bieden. Dit jaar hebben we een nieuw bestuurslid, namelijk Jens Tambuyser. Helaas nemen we ook afscheid van bestuurslid Danny Vandromme. Hij is er al bij vanaf het prille begin en is een van de grondleggers. Hij stopt als bestuurslid, maar zal het weekend zelf nog meewerken. We danken Danny voor zijn jarenlange inzet”, aldus Niels Malbrancke.

The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Actrice Nora Dari is bevallen van haar eerste kindje

Nora Dari, bekend van haar rol in de jongerenserie ‘wtFock’ en haar deelname aan het VTM-programma ‘De verraders’, is bevallen van haar eerste kindje. Dat heeft de actrice zelf laten weten op haar Instagramaccount. “Welcome Meya”, klinkt het bij een filmpje op sociale media.

Lees meer »

KAART. Van Mil in Mol tot Emma in Malle: deze namen kregen baby’s de voorbije 10 jaar het vaakst in jouw gemeente

Olivia en Noah waren in 2023 de meest gegeven babynamen in Vlaanderen en bij uitbreiding in heel België. Een stad als Mortsel kan dan ook als representatief worden gezien, want tussen 2014 en 2023 waren Noah (19 keer) en Olivia (16) de meest gegeven voornamen aan pasgeboren baby’s. Maar in heel wat andere steden en gemeenten voeren andere meisjes- en

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staf en nieuwe voorzitter Club Roeselare klaar voor jubileum: “Ons niet aan avonturen wagen”

Club Roeselare hield zondag zijn spelersvoorstelling, maar er was veel meer nieuws op het Rodenbachstadion. Want er is ook een nieuwe voorzitter, een nieuwe technische staf, men viert straks het 25-jarig bestaan en toekomstgericht willen ze ook een nieuwe vip- en ontvangstruimte bouwen. Er zit dus nog veel muziek bij de ‘Club van ’t Stad’.
The post Staf en

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

LIVE. Belgian Arrows herpakken zich, kan Italië nog een vuist maken?

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »