150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.

Willy: “De programmatie van dit jaar ziet er anders uit: uitgebreider en met een gloednieuw en spectaculair item, de Oldtimertrekkertrek. Dit innovatief gegeven komt van mijn ‘compagnon de route’ Francesco Verheye, een fan en passioneel gebruiker en handelaar van tractoren uit Zeveren. Zijn absolute voorkeur gaat naar Fendt.”

Al weken voor onze hoogdag van 7 juli werd de limiet qua inschrijvingen bereikt. Vanaf 10 uur zullen ruim 150 tractoren van diverse merken deelnemen aan de wedstrijd. Over een rechte strook van 100 meter trekken de tractoren een ballast die steeds zwaarder wordt, tot de bovengrens is bereikt en het sputteren van de motor begint. De behaalde afstand is de score en wordt dan verrekend in het eindklassement. Een oldtimer moet minstens 25 jaar oud zijn en er zullen tien reeksen zijn volgens leeftijd en gewichtsklasse.

Jeugdsentiment en nostalgie

Tegelijk kunnen de bezoekers beleven hoe het er vroeger aan toe ging op het veld en de hoeve. De authentieke pikbinder en de dorsmachine, alle oud materiaal voor het ploegen, klaarleggen en nivelleren van het veld. Dan het zaaien en planten en de oogstmachines, waar veel arbeid bij werd verricht en waarbij het paard de motor van vandaag was. Er zijn ook demonstraties van onder meer boomladen en -slepen en het vliegend tapijt, getrokken door een tweespan. “Kortom een mengeling van jeugdsentiment, nostalgie en beklijvende herinneringen visueel gepresenteerd, dat wordt ons aanbod”, blikt organisator Willy Hooft vooruit.

De Paard & Oldtimerfeesten vinden vanaf 10 uur plaats in de Artemeersstraat 3 in Poeke. Tickets kosten 7 euro, wie jonger is dan 14 jaar mag gratis binnen. Info: 0499 37 00 23 en via Facebook.

The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

Bekende horecazaak Dé Clesse te koop

De bekende horecazaak Dé Clesse op de Markt werd in 2020 getroffen door een zware brand. Het gebouw, ooit het woonhuis Les Tilleuls van kunstschilder Louis Clesse, is nu te koop voor 289.000 euro bij Residentie Vastgoed.
The post Bekende horecazaak Dé Clesse te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Banken en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »