Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.

Kjill (19) is een rasechte Poperingenaar. Na een carrière als voetballer bij KFC Poperinge koos hij enkele jaren geleden voor de fiets. “Eerst deed ik nog even atletiek ertussen, maar ik schakelde snel over naar het wielrennen”, vertelt de coureur van Decock-Van Eyck-Van Mossel. “Daar ben ik nu eerstejaarsbelofte. Vorig jaar reed ik voor Team Houtland-Westkust. Mijn seizoen begon behoorlijk, maar daarna stond ik vijf weken aan de kant met een virale infectie. De laatste weken voel ik me weer beter. Mijn laatste wedstrijd reed ik in Ichtegem bij de LWU, dat is de landelijke wielerunie. Daar speelde er wat rugpijn de kop op, maar ik keek intussen voor een betere fietspositionering en het rugprobleem is van de baan.”

Pittige koers

Op vrijdag 5 juli rijdt Kjill voor eigen volk. “Aangezien dit een koers is voor beloften en elite zonder contract zal ik voor het eerst deze thuiswedstrijd rijden. Het parcours ken ik heel goed en het belooft een pittige koers te worden. Ik kijk ernaar uit om in eigen stad te kunnen rijden. Vermoedelijk zullen er veel bekende gezichten komen supporteren. Ik hoop me te tonen, maar de vorm van de dag zal hiervoor bepalend zijn”, zegt de student. “Ik studeer lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie in Howest in Brugge. De examenperiode is afgelopen sinds vorige week woensdag. De komende weken kan ik me dus weer volledig concentreren op de koers. Ik wil me nog enkele keren kunnen tonen met hopelijk ook een mooie eindnotering.”

Koersende broer

Trainen doet hij meestal in de regio. “Ik ga graag klimmen in Heuvelland. Als ik in Brugge ben, ga ik af en toe op pad met enkele klasgenoten”, aldus Kjill, wiens jongere broer Mads ook coureur is. “Soms gaan we samen trainen. Het is leuk dat we dezelfde passie delen.”

The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CD&V Torhout zet de jongeren voorop

CD&V Torhout heeft haar definitieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend: direct na lijsttrekker Kristof Audenaert, zelf ook maar 41, staan drie nieuwe, jonge kandidaten: Ellen Degrande, Gianni Verhouwe en Stijn Deboysere. “Een duidelijk signaal dat we de jongeren voorop zetten.”
The post CD&V Torhout zet de jongeren voorop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Radio Vandewalle is weer in de ether op 96.7 FM

De zomerse stadsradio Vandewalle gaat vanaf zaterdag 13 juli weer in de ether. De tweede editie is twee weken lang dag en nacht te beluisteren en te herbeluisteren. Buurtbewoners, verenigingen en een pak vrijwilligers werken eraan mee. Op 23 juli komt Radio Rolarius nog een dag terug en wordt Radio Vandewalle gekaapt.
The post Radio Vandewalle is weer in

Lees meer »

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »