Na vier jaar leegstand gaan de deuren van Bar des Amis opnieuw open als eetcafé L’Amitié

12 juli openen Gilles Verhaeghe (33) en Angel Geldhof (22) de deuren van hun eetcafé L’Amitié in het gewezen pand van Bar des Amis. Het kleinste café van de Grote Markt stond al vier jaar leeg. “Met de iconische toog en authentieke armaturen zit de ziel er nog in, maar de rest werd gerenoveerd of vernieuwd”, zegt Gilles.

Op de hoek van de Onze-Lieve-Vrouwestraat en de Grote Markt komt L’Amitié, een knipoog naar de vorige naam ‘Bar des Amis’. Het hoekcafé was daarvoor 35 jaar lang voor velen het favoriete stamcafé ‘Au Salon’. In de volksmond beter gekend als ’t Salonske. “Vroeger serveerde hij irish coffee met de whisky en slagroom in een glaasje en potjes apart. Dat vind ik fantastisch en laten we terugkeren”, zegt Gilles, een ervaren horecaman door onder meer zomerbar Nuba-R en café 56.

L’Amitié wordt een eetcafé met lunch over de middag – “op de Grote Markt moet je dat doen” – en tapas en fingerfood tot ’s avonds laat. “Met een eigen stempel. Het wordt niet het standaard kaasballetje, maar leuke producten die mooi gepresenteerd zijn. Maandag willen we ook uitpakken met ontbijtformules in functie van de markt”, vertelt Angel. “Binnen kunnen een 25-tal mensen zitten, voornamelijk aan de toog en aan enkele hoge tafels, of een 40-tal mensen staan. Buiten hebben we lang zon en plaatsen we aan beide zijden 60 terrasplaatsen”, vult Gilles aan.

“Maandag willen we ook uitpakken met ontbijtformules in functie van de markt” – Angel

Vier jaar leegstand heeft zijn tol geëist op het pand. “Het idee was om wat vroeger open te gaan, maar er waren verschillende complicaties. Het pand is in die tijd nooit verwarmd dus door de vochtigheid moesten er drie lagen verf aangebracht worden. Daarnaast waren de radiatoren verroest en moesten we de buizen vernieuwen. Het sanitair is volledig vernieuwd. Wie het zich nog goed herinnert, was het toilet een heel vochtig ruimte”, aldus Gilles. “We willen hier vooral een gezellig, warme sfeer creëren en het volks karakter in eer houden”, vult Angel aan.

L’Amitié zal voorlopig zeven op zeven open zijn, vanaf 11.30 uur tot sluit.

The post Na vier jaar leegstand gaan de deuren van Bar des Amis opnieuw open als eetcafé L’Amitié is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »