Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.

“Café Congé ontstond ruim twee decennia geleden onder de noemer Parkconcerten en vond in de beginperiode plaats in het centrumpark”, verduidelijkt schepen van Jeugd Bert Schelfhout (Open Vld). “Later werd de term Café Congé gehanteerd en verhuisde het initiatief enkele keren van locatie. Café Congé groeide in de loop der jaren uit tot een vaste waarde in de agenda van elke Deerlijkse muziekliefhebber. Corona zorgde in 2020 en 2021 voor twee noodgedwongen pauzes. Dit jaar zijn we aan de 21ste uitgave toe.”

Gratis toegang

“Gedurende twee dagen gaan we er weer tegenaan knallen volgens het aloude recept: enkele steengoede bands in de mix met een gezonde portie gezelligheid, een (hopelijk) fraaie avondzon en een verfrissend drankje in de hand. We starten telkens vanaf 19 uur met een afterwork, zijn telkens te gast op de parking van d’Iefte aan het Neunkirchenplein en de toegang is gratis”, gaat jeugdconsulent Tim Vander Cruyssen verder.

“Dvkes (uit te spreken als Dukes) geeft op donderdag 4 juli de aftrap. De band heeft al meermaals bewezen over een stevige portie talent te beschikken en scoorde al in Humo’s Rockrally en De Nieuwe Lichting 2020. Daarna is het de beurt aan Obi-as XXL. Deze coverband staat garant voor een stomend optreden met een combi van Nederlandstalige en Engelstalige covers.Een greep uit de playlist: Clouseau, Gorki, Noordkaap en Raymond Van Het Groenewoud maar ook Stevie Wonder, Coldplay, Simple Minds en Editors.”

Muzikale reis

“Op 11 juli staat Café Congé in het kader van Vlaanderen Feest. Dan starten we met de Belpopband, de enige echte coverband die de beste klassiekers uit deBelgische muziek brengt.Ze nemen het publiek mee op een muzikale reis van The Wallace Collection tot Selah Sue. Van K’s Choice tot Stromae en van Arsenal tot Red Zebra.Prozak neemt daarna plaats op het podium. Dit is de ultieme Kreuners Tribute band die sinds 2014 doorheen het Vlaamse land tourt. Met een ongekende passie voor muziek en een diepe liefde voor het repertoire van De Kreuners brengen zij een opwindende ode aan deze Vlaamse rockiconen. Café Congé wordt afgesloten door DJ Pink Donut.

The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Bijna 10.000 mensen komen naar Koksijde voor opendeurdag Defensie

Naar schatting zijn ongeveer 10.000 bezoekers afgelopen woensdag afgezakt naar de luchtmachtbasis van Koksijde om er de jaarlijkse opendeurdag bij te wonen. Voor Defensie was dit een unieke gelegenheid om te tonen waartoe ze in staat is en misschien wel bij sommige bezoekers interesse te wekken om er een loopbaan te beginnen.
The post Bijna 10.000 mensen komen naar

Lees meer »

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »

Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.
The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Lees meer »

JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie

Na het behalen van de eindronde afgelopen seizoen wil JV Lo-Reninge dit seizoen nog een tikkeltje beter doen in vierde provinciale A. Het bestuur en de spelers spraken op de ploegvoorstelling hun ambities uit. Maxim Loontjens is een van de nieuwkomers.
The post JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Zoek het verborgen leven van Pinkies in Vloethemveld

De gemeentebesturen van Jabbeke en Zedelgem lanceren deze zomer een nieuwe gezinszoektocht in het Vloethemveld. “Tijdens deze twee uur durende zoektocht gaan we op zoek naar de verborgen levens van de Pinkies. Deze minimensjes zijn niet groter dan een pink en leven in het bos”, nodigt projectcoördinator Eva Vanhuyse uit.
The post Zoek het verborgen leven van Pinkies in

Lees meer »