Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.

Hans Degryse staat al sinds 2006 aan het roer van Team Bassin Roeselare en heeft er alle vertrouwen in dat deze derde short rally opnieuw een schot in de roos wordt. “Vorig jaar kregen we heel wat lovende kritieken zodat we het bestaande concept behouden hebben voor dit jaar. We starten zondagmorgen om 8.20 uur voor vier identieke omlopen van twee klassementsproeven. De proeven zijn respectievelijk 9 en 6 km lang. Dit jaar hebben we opnieuw twee publiekszones voorzien met alle faciliteiten. De eerste publiekszone is op de hoek van de Kantinnestraat en de Ieperweg en de tweede is in de Gerard Dochystraat vlak bij de start van de eerste proef. Het rallycentrum is opnieuw in De Platte Tube en het podium staat op het marktplein van Oekene. Nieuw dit jaar is dat er enkele leden van de Vanclee Buggy Club als voorwagen zullen fungeren en dit om het goede doel Refuse to sink te steunen.”

Burenduel

Thuisrijder Pieter-Jan Maeyaert neemt het zondag op tegen zijn buur en vriend Danny Kerckhof. Voor de 59-jarige Danny Kerckhof is het de eerste rally sedert lang. “Mijn laatste wedstrijd dateert van oktober vorig jaar toen we in de Rallye du Lin tweede werden na Paul Lietaer. Dit jaar heb ik nog niets gereden omdat we het heel druk hebben in de winkel en verder zijn we bezig een BMW E46 te bouwen om op circuit te racen. Men voorspelt een mooie strijd met mijn vriend Maeyaert maar normaal gezien zal Pieter-Jan te sterk zijn voor ons. Hij heeft zopas gewonnen in Ieper en zit dus in de goede flow terwijl wij dit jaar nog niets reden en al zeker wedstrijdritme zullen missen. Maar dat betekent niet dat we kansloos zijn. We gaan ons niet laten doen en het blijft een mechanische sport waarbij een lekke band bijvoorbeeld al roet in het eten kan gooien.”

“Voor de tweede helft van het seizoen staat er ook niet zo veel op het programma. Voor de Omloop van Vlaanderen moet ik ook al passen want dan trouwt mijn dochter. We gaan ergens nog een kleine rally rijden als voorbereiding op de Rallye du Var die van 21 tot 24 november gereden wordt in het zuiden van Frankrijk en waar ik in 2016 al eens aan de start stond.” (FM)

The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Telex sport

AtletiekDe atletiekcarrière van Jonathan Borlée (36) zit erop. De 400 meterloper kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen door een blessure aan de hamstrings. Het missen van de Spelen betekent ook het einde van de loopbaan van Borlée, die normaal ging stoppen na Parijs. Dat is bijzonder zuur voor Jonathan Borlée, want normaal zouden de Spelen van Parijs met vader

Lees meer »

Driedaags feest aan café Hazekapel

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli is er een driedaags feest aan café Hazekapel in de Doelstraat 97 in Ingelmunster.
The post Driedaags feest aan café Hazekapel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

Campus de Reynaert in Tielt zwaait Filip Vandaele uit

Eind juni is uiteraard het moment waarop scholen hun laatstejaarsleerlingen uitzwaaien, maar evenzeer doen ze dat ook geregeld met leerkrachten. Zo zwaait wiskundeleerkracht Filip Vandaele af op Campus de Reynaert in Tielt na 15 jaar trouwe dienst, om te genieten van een welverdiend pensioen.
The post Campus de Reynaert in Tielt zwaait Filip Vandaele uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »